Péntek délután a kilenc esztendős Laczó Mátyás volt klubunk ünnepelt sztárja, hiszen a kaposvári fiú hatalmas ellenfelet győzött le: az agydaganatot.

 

Ritkán látható remek összjáték, káprázatos gólok és rengeteg öröm. Talán így jellemezhetnénk a legjobban a péntek délutáni eseményeket, amikor is klubunk, valamit egyesületünk fő szponzora a Spirit Autó Kft. egy kis meglepetéssel kívánta szebbé tenni Laczó Mátyás karácsonyi ünnepét. A kilenc esztendős fiú ugyanis az elmúlt öt évben rengeteg kezelésen esett át, de végül győztesen jött ki az agydaganat ellen vívott hosszú küzdelemből.

– Hároméves korában diagnosztizáltak Matyi agydaganatát – tudtuk meg Laczó Beátától, Mátyás édesanyától. – Pécsen műtötték meg, majd kezdetét vette egy hosszú kemoterápia. A kezelések végén egy őssejttranszplantáción esett át. A kezelések szerencsére sikeresek voltak, így Matyit gyógyultá nyilvánították és teljes értékű életet élhet.

Laczó Mátyás nagy örömmel csomagolta ki az ajándékokat, melyek közül a Rákóczi melegítő, illetve a labda nyerte el legjobban a tetszését. Előbbit gyorsan magára is öltötte, majd csapatunk védőjével, Hadaró Valentinnel közösen azonnal indult a játéktérre, hogy a másik ajándékot is rögvest kipróbálhassa. Az új labda pedig számtalanszor haladt át a gólvonalon.

– A karácsonyi időszakban az emberek sokkal jobban odafigyelnek egymásra – mondta Takács Róbert, klubunk technikai vezetője. – A Kaposvári Rákóczinak nagyon fontos az ilyen irányú társadalmi szerepvállalása, szeretnénk, hogy a kaposváriak ne csak a futballistákat lássák, hanem az embereket is, akik szeretettel ajándékoznak. Az elmúlt években a kaposvári kórház gyermekosztályát támogattuk, most pedig Laczó Mátyás karácsonyát szeretnénk emlékezetessé tenni az ajándékokkal, illetve azzal, hogy vendégül láttuk a stadion.

– Szeretnénk, ha egy olyan csapatot kialakítani, amelyre büszkék lehetnek a kaposváriak – fogalmazott Baranyai Sándor, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője. – A jó eredmények mellett ehhez az is szükséges, hogy emberi kötődéseket alakítsunk ki és segítsünk a rászorulókon, így ennek a kezdeményezésnek lesz folytatása Ezzel is szeretnénk még közelebb kerülni a kaposváriakhoz, ráadásul úgy gondolom, hogy Matyi története, az élethez való hozzáállása lelki erőt kell, hogy adjon a csapatnak.

Matyi karácsonya
2020. december 18.