A sorsolásnak köszönhetően egymás után játssza a nehéz hazai mérkőzéseket a Rákóczi futballcsapata. A fiúk a 10. fordulóban a listavezető debrecenieket látják vendégül, akik még mindig őrzik veretlenségüket. A találkozó szombaton 15 órakor kezdődik a stadionban.

Továbbra sincs könnyű helyzetben a kaposvári együttes. A zöld-fehérek kilenc forduló alatt 7 pontot gyűjtöttek, ami a 12. helyre elég a tabellán. A csapat idegenben még nem szerzett pontot, hazai pályán viszont veretlen, de egy kivétellel minden találkozó döntetlennel ért véget. A fiúk a hét közben egy idegenbeli sikerrel hangoltak a szombati bajnokira. 
– Szerdán játszottunk az Andráshidával egy Magyar Kupa mérkőzést, ahol 2-0-ra nyertünk. Kellett a csapatnak nagyon ez a siker. A Debrecen ellen felkészültünk, kemény edzések voltak, megpróbálunk helytállni – mondta Balázs Benjámin, a  Kaposvári Rákóczi FC utánpótlás-válogatott szélsője.
A korábbi Bajnokok Ligája-szereplő Debrecen még veretlen a bajnokságban, és nagy fegyvertény lenne, ha éppen a Rákóczi állítaná meg a menetelését. 
– A Debrecen nagyon jól kezdte a bajnokságot, az első hét meccsüket megnyerték. Nagyon jó meccset játszottunk mindig egymással. Bízom a csapatunkban, és remélem, sikerül megverni őket – folytatta Balázs Benjámin. 
A hajdúságiak Dombóváron töltik a péntek éjszakát, szombaton pedig az újabb siker reményében húznak majd mezt. Korhut Mihály Kaposváron töltötte a tavaszt, így valamelyest ismeri volt csapatát. 
– Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok, mert jó csapat a Kaposvár; annak ellenére, hogy nem sikerült még túl sok pontot szerezniük. Különösebb taktikával nem készülünk, úgy megyünk ki, mint a többi meccsre, nyerni szeretnénk – mondta Korhut Mihály.
A kaposváriak a furcsa körülmények között eltiltott Pericet nélkülözik majd, a többiek viszont harcra készek. A találkozó szombaton 15 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban. A találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu és a sonline.hu internetes portál.