Jó formában lévő csapatok csapnak össze az OTP Bank Liga első „tavaszi” mérkőzésén. Pénteken 17 órakor indul útjára a labda a somogyi megyeszékhelyen a hatodik helyen álló Kaposvári Rákóczi és a második MTK találkozóján. A zöld-fehérek szeretnék folytatni az elmúlt időszak sikersorozatát.

A kaposváriak a hétfői pihenő után mindössze három napot készültek az újabb hazai rangadóra, de a remények szerint már tudják, mi vezethet sikerre a kék-fehérek ellen. Az MTK ugyan újoncként vágott neki az NB I-es küzdelmeknek, mégsem ijedt meg az élvonal mezőnyétől, így nem véletlen, hogy a jó erőkből álló együttes az őszi szezonban nyolcszor nyert, négyszer játszott döntetlent, és mindössze három alkalommal hagyta el vesztesen a játékteret. Garami József tanítványai a közelmúltban Debrecenben is győztek, előtte pedig a Fradi elleni örökrangadót is behúzták. Az új évad nyitó fordulójában az MTK 3-1-re verte a Rákóczit, most eljött az ideje a visszavágásnak.
„Azt gondolom, lassan kezd összeállni a csapatunk#!# az utolsó öt-hat fordulóban egész jól szerepeltünk, szerencsénk is volt, amit úgy gondolom, ki is érdemeltünk az első nyolc forduló szenvedései után – mondta honlapunknak a Rákóczi támadója, Oláh Lóránt. –  Akkor is küzdöttünk, harcoltunk, de nem jöttek az eredmények. Az utóbbi fordulókban viszont már minden a helyén volt. Az MTK a második helyen áll, hat ponttal vagyunk lemaradva tőlük. Megközelíthetjük őket, ha sikerül őket megverni, és abban bízom, hogy ismét örömet szerzünk majd közönségünknek. Legutóbb, hazai pályán megvertük őket 2-1-re, remélem, most is így lesz!”
2011 áprilisában egyébként az MTK szerzett vezetést, Oláh még a szünet előtt egyenlített, és a hajrában Máté Péter 30 méteres lövésével alakult ki a végeredmény. 
A kaposvári együttesben a térdsérüléssel bajlódó Major Ádám mellett a felépülőfélben lévő Waltner, Hegedűs és Posza játékára sem számíthat a szakvezetés. A Rákóczi-MTK találkozó pénteken 17 órakor kezdődik a stadionban.