Rangadón mutatkozhat be saját közönsége előtt a Rákóczi. A kaposvári élvonalbeli futballcsapat azt az Újpestet látja vendégül, amelyet tavaly ősszel sikerült megverni hazai pályán 2-0-ra. A lilák nem erősödtek a nyáron, a somogyiak viszont teljesen átalakultak, így jó kis kilencven perc kerekedhet a pénteken 19 órakor kezdődő találkozóból. 

A kaposváriak zalaegerszegi győzelmükkel adták meg az őszi szezon alaphangját#!# az 5-3-as sikerből a csapat rutinos támadója, Oláh Lóránt is kivette a részét egy találattal.
„Az első gól a görcsöket oldja általában, és ha odafigyelünk, jön majd a többi is – mondta honlapunknak a támadó. – Meglehetősen régi ember vagyok itt, régi bútordarab#!# az új vezetőedző személye új fejezetet nyitott, sok az új játékos, új rendszerben játszunk, jól elkaptuk a rajtot, de ezek után is nagyon oda kell figyelnünk, hogy hozzuk az eredményeket.”

A 31 esztendős csatár a kedd délelőtti edzést kihagyta egy rúgás miatt, pénteken este azonban reményei szerint ismét ott lesz a pályán. 

„Semmiképpen sem számítok olyan meccsre, mint a Zalaegerszeg ellen – folytatta Oláh. – A zalaiak szerintem lebecsültek minket, kitolták a védővonalukat, ennek köszönhettük a sok gólt. Remélem, a szurkolók sem vonnak le egy meccsből messzemenő következtetéseket. Kemény meccs várható, az Újpest stabil csapat, és a fiatal játékosai lelkesedését kihasználva nehéz ellenfél lesz.”

A kaposváriak jó hangulatban készülnek a hazai bemutatkozásra#!# a szakvezetés a legjobb formában lévő labdarúgókat küldheti majd a gyepre. 

„Szeretnék örömet okozni, és jól játszani minden meccsen. Remélem, sokan kilátogatnak majd a stadionba, és ha a 89. percben, a közönség fújja be a győztes gólt, annak is nagyon fogunk örülni. Mindent megteszünk azért, hogy azt lássák, ez egy lelkes, futó csapat” – mondta Sisa Tibor vezetőedző.

A két csapat eddig 22 alkalommal találkozott egymással az élvonalban, és a mérleg egyelőre a volt kaposváriakkal felálló liláknak kedvez. A tavaly őszi kaposvári találkozót viszont Nemanja Nikolic duplájával a somogyiak nyerték. A Kaposvár és az Újpest két hete Ligakupa-mérkőzésen is farkasszemet nézett egymással. Az a derbi 1-1-es eredménnyel zárult.

A klub műsorfüzettel kedveskedik majd a szurkolóknak az első hazai mérkőzés tiszteletére, amelyben az új csapat fotóját is megtalálhatják majd.

A Kaposvár – Újpest rangadó pénteken 19 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban. 

MÉRLEG 
Rákóczi – Újpest az NB I-ben, kaposvári szempontból#!# 
22 mérkőzés 3 győzelem, 7 döntetlen és 12 vereség, a gólkülönbség 24-43
Kaposváron#!# 11 mérkőzés, 2 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, a gólkülönbség 11-18 
A 2009/2010-es bajnokságban#!#
2009. október 17.#!# Kaposvár – Újpest 2-0
2010. május 5.#!# Újpest – Kaposvár 2-1