Ha valaki, akkor a Debrecen biztosan mumusa a Kaposvári Rákóczinak. A zöld-fehérek 2004-es NB I-be jutásuk óta egyszer sem tudták legyőzni bajnoki meccsen a Lokit. Ez a sorozat a hétvégén megszakadhat. A címvédőt szombaton 17 órakor látja vendégül a Prukner-csapat. 

Bank IstvánA bajnok Debrecen ellen eredményes és jó játékkal szeretnének előrukkolni a Rákóczi élvonalbeli együttesének futballistái. A fiúk tudják, hogy nehéz a sorsolásuk, de mindent megtesznek majd a sikerért a szezon első hazai bajnoki mérkőzésén.
– A sorsolás olyan, amilyen, azt nem tudjuk befolyásolni – nyilatkozta honlapunknak Bank István, a csapat kapitánya. – Én úgy gondolom, hogy a jelenlegi legerősebb gárda látogat hozzánk. Nem szabad azzal foglalkozni, hogy BL-selejtezőjük van. Biztos, hogy a legjobb formájukat fogják nyújtani szombaton is. 
Bank István szerint a Debrecen akár két komplett csapatot is ki tudna állítani#!# – Nagyon hosszú a kispadjuk, ahogy szokták mondani. Nagyon sok jó játékosuk van. Én azt gondolom, hogy egy taktikus, agresszív futballal kell kirukkolnunk, és akkor nem lehet probléma. 
Horváth TamásA Rákóczi fiatal játékosa, Horváth Tamás reméli, hogy az MTK elleni fiaskót már sikerült kihevernie a csapatnak.
– A hét elején még elemeztük a meccset, próbáljuk minél előbb elfelejteni – mondta Horváth. – Remélem azt is, hogy mindenkinek már kiment a fejéből. Debrecen meccsen pedig mindenképp a három pontért küzdünk, mivel nagyon nehéz a sorsolás, és minél több pontot kell szereznünk, így az elején, hogy lendületet kapjon a csapat.  Örültem, hogy kezdőként kaptam lehetőséget a múltkor. A meccsen annyira a játék nem ment, de bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken is kezdő tudok lenni, ezért kemény dolgozok továbbra is.
A Rákóczi szimpatizánsai pénteken a stadion 1-es pénztáránál 10 és 17 óra között, szombaton pedig 12 órától vehetik meg jegyeiket a mérkőzésre, és a bérleteket is ugyanitt vásárolhatják meg.