Katona György után újabb szabolcsi futballista mutatkozott be az élvonalban. Akárcsak a Nagyecsedről szerződtetett támadó, Jánvári Gábort is NB III-as együttesből indulva küzdötte be magát a Kaposvári Rákócziba, méghozzá akkor, amikor égett a ház. – írja a Szabolcs Online.

 A második fordulóban Kecskeméten pályára lépő somogyiaknak ugyanis csúnya zakó nézett ki a szünetben. A hazaiak 3–0-ra vezettek, Sisa Tibor edző (vagy ahogy nevezik, a nagybetűs Tréner…) ekkor vetette be a bal oldali védőt.
A Tiszakanyárról érkező húsz esztendős játékos pedig nem rezelt be. Noha a Rákóczi gyufázott (4–0), őt nem érhette kritika. Olyannyira, hogy az edző az összecsapást követő sajtónyilatkozatában csupa szépet és jót mondott az élete első NB I-es szereplését felmutató játékosról.
– Mi tagadás, nagyon meglepett a mester döntése, persze örültem, hogy lehetőséget kaptam – vágott a közepébe az egyébiránt Kisvárdáról származó Jánvári Gábor. – Úgy érzem, mindent megtettem, ami tőlem tellett. Valószínűleg más is így látta, jól esett, hogy Sisa Tibor a meccs utáni értékelésében külön megdicsért. Gyakorlatilag időm sem volt izgulni#!# hirtelen történt minden, talán jobb is így. Ráadásul nehéz feladat hárult rám#!# a Kecskeméti jobbszélsőjével, Gyurcsó Ádámmal találtam szembe magam, aki nagyon gyors, sok gondot okozott, gólt is szerzett. Arról nem beszélve egy lendületben lévő csapattal szemben soha nem egyszerű futballozni.
Szó se róla, a kaposváriak alaposan belehúztak. Sorsolásuk roppant rázós#!# a bajnoki nyitányon a Ferencvárossal (2–2) gyürkőztek, majd a hírös városban volt jelenésük, míg szombaton a címvédő Videotont fogadják. Vagyis, kivétel nélkül a nemzetközi kupaszíntéren is megfordult – igaz, menetközben búcsúzó – gárda adja fel nekik a leckét. Jánvári Gábor sem akar kimaradni a „jóból”.
– Természetesen nagy élményt jelentett beállni, soha nem fogom elfejteni, elvégre életem első NB I-es mérkőzésem jutottam szóhoz. Tény, minden tekintetben jelentős a különbség van az első osztály és az NB III között, de ezzel nem hiszem, hogy bárkinek újdonságot mondtam volna. Persze, szeretnék minél többet játszani és fejlődni, tudom, meg kell feszülni érte az edzéseken, bebizonyítani, hogy helyem van itt. Jól érzem magam Kaposváron, ami nen csak a szokásos szöveg, tényleg ez az igazság. Valóban nem túl szerencsés a sorsolásunk, azért reménykedem hogy bekerülök a Videoton elleni csapatba, alig néhány napja még merész tervnek tűnt, most talán van rá esély, de korai még erről álmodozni.