Az OTP Bank Liga 28. fordulójában hazai környezetben fogadta a Kaposvári Rákóczi FC a Szombathelyi Haladás csapatát. A vendégeknek már biztosított volt a bennmaradás az NB I-ben, így Artner Tamás vezetőedzőtől több fiatal is lehetőséget kapott a kezdőben.

Először léphetett pályára volt csapata ellen Kulcsár Kornél, aki télen hagyta el a Rákóczit, a Szombathely kedvéért. Már az első percben vezethettek volna a hazaiak. Horváth Tamás vette észre, hogy Bebeto szabadon maradt, és remek labdával hozta helyzetbe, de a fiatal támadó a rövidsarok mellé gurított, majd nem sokkal később Hegedűs Dávid fejesénél hárított a vendég kapus. Az első negyedóra végén a semmiből szerzett vezetést a Haladás, Nagy Dániel kapáslövése talált utat a jobb alsó sarokba, egy rossz felszabadítás után. (0-1). Két perc múlva pedig Kulcsár Kornél szeretett volna gólt szerezni egy jó helyről járó szabadrúgás után, de Hajdúch a kapu fölé ütötte a labdát. Az ezt követő félórában nem volt veszélyes támadása egyik félnek sem, bár a Haladás focistáinak kisebb-nagyobb szabálytalanságai is kellettek, hogy megakadályozzák a Rákóczit a támadásépítésben. A félidő végéig kellett várni egy igazán tetszetős Rákóczi akcióra, aminek a végén Grumic készítette le Balázs Benjáminnak lövésre a labdát, de ez a kísérlet sem talált kaput, ahogy a hosszabbításban Grumic ötméteres fejese sem, így a vendégek vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

A második félidőből öt perc telt el, amikor Grumic valószínűleg a forduló gólját szerezte. Gujic beadását Bebeto fejelte vissza a szerb támadónak, aki szenzációs ollózással szerezte meg az egyenlítő találatot. (1-1) A Haladás idegesen játszott, aminek köszönhetően tíz emberre fogyatkoztak Tóth Péter kiállítása után. A Rákóczi viszont tetszetősen és taktikusan futballozott, az emberelőny tudatában visszaálltak és őrizték az egy pontot. A mérkőzés színvonala amiatt nagyot csökkent. A Rákóczi felforgatott védelme remekül állta a sarat, az egyik pontot sikerült otthon tartani, így két fordulóval a vége előtt bebiztosította NB I-es tagságát.

Kaposvári Rákóczi FC – Haladás Sopron Bank 1-1 (0-1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion 2500 néző. V.#!# Berke (Varga Zs., Márkus)
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Addo, Bank, Pavlovic – Horváth T., Hegedűs D. – Bebeto (Haruna 67. p.), Balázs B. (Moustapha 86.), Gujic – Grumic. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Haladás#!# Gőcze – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy D., Kulcsár (Burány, a szünetben), Nagy G. (Szakály 86.), Iszlai, Halmosi – Radó (Ugrai 80.). Vezetőedző#!# Artner Tamás
Gólszerzők#!# Nagy D. (15.), Grumics (51.)
Sárga lap#!# Bebeto (22.), Grumics (51.), Okuka (65.), Balázs B. (82.), illetve Guzmics (19.), Nagy D. (28.), Halmosi (67.), Iszlai (76.), Nagy G. (81.)
Kiállítva#!# Tóth P. (68.)

Sisa Tibor#!# – A sokszor kritizált döntetlen most nagyon jól jött.  Egyik legnagyobb sikeremnek tartom, hogy bennmaradtunk. Büszke vagyok a fiatal csapatomra. „A jó harcomat megharcoltam, pályámat megfutottam és a hitemet megtartottam”. 

Artner Tamás#!# – Nem tudtuk a játékunkat játszani, a Kaposvár akarata érvényesült. A pálya közepén lyukasak voltunk. Abból kaptuk a gól, ami a Rákóczi erőssége. A kiállítás után átvettük a mérkőzés irányítását. A mi játékunkban ma a döntetlen volt benne.