Újabb erős horvát élvonalbeli együttessel, ezúttal a legutóbbi bajnokság bronzérmesével játszott felkészülési mérkőzést a Kaposvári Rákóczi NB I-es futballcsapata. A zöld-fehérek a határhoz közeli Kaproncán léptek pályára a Slaven Belupo vendégeként, és a szünetben még 1-0-ra vezettek Haruna szép góljával, de végül 2-1-es vereséget szenvedtek.

A kaposváriak szombaton léptek pályára legközelebb az otthonukhoz a felkészülési időszakban, így a szurkolók közül aki tehette, követte kedvenceit Kaproncára. A kellemes hangulatú kisváros remek stadionjában Prukner László az első félidőben adott lehetőséget azoknak, akikre várhatóan nagy szerep jut majd az őszi szezonban is.

A találkozó elején feltámadt a szél, és ez többször is meglepte a kapusokat. A 4. percben Safaric beadása után Horváth T. vette célba 22 méterről a kaput, de a horvátok hálóőre a helyén volt. Három perccel később elvesztette a labdát a Rákóczi, Puric lecsapott rá, majd 16 méterről lőtt, Hajdúch szépen védett. A 14. percben Maras lőtt szabadrúgásblól, ballal, 17 méterről az oldalhálóba. Hét perccel később Oláh került helyzetbe, a lövése után egy hazai játékos kezéről vágódott le a labda, de a játékvezető nem adott büntetőt. 
A 23. percben megszerezte a vezetést a kaposvári együttes. Horváth Tamás szerzett ügyesen labdát a saját térfelén, majd pontosan indította Harunát, aki egy védővel a nyakán 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 0-1.
A folytatásban távoli lövésekkel próbálkoztak a hazaiak, de nem találták el a somogyi kaput. A szünetben az egész csapatot lecserélte a kaposváriak szakvezetése, és főként a fiatalok kaptak lehetőséget. A második félidőben a kaproncaiak harcoltak ki fölényt, és már az 52. percben egyenlítettek#!# jobb oldali beadás után Kokolic bombázott 5 méterről a léc alá. 1-1.
Az 54. percben Delic bal oldali beadása után Busic fejelt centikkel a bal sarok mellé, és a folytatásban is a Belupo előtt adódtak lehetőségek. A maroknyi kaposvári szurkolótábor jó hangulatot varázsolt a stadionba, és már-már úgy tűnt, hogy összességében igazságos döntetlennel ér véget az összecsapás, de a házigazda a 90. percben kiharcolta a győzelmet. A vendégek védelmi hibáját kihasználva Saban lőtt 10 méterről a kapu bal oldalába. 2-1.
Prukner László vezetőedző#!# Nem készültünk külön erre a mérkőzésre, pénteken is kettőt edzettünk. Az első félidőben a fiúk megtették a magukét, a vezetést is megszereztük, a szünet után azonban a fiatalok ezúttal nem tudták megismételni korábbi teljesítményüket. Még két hetünk van a bajnoki rajtig, szeretnénk hasznosan eltölteni az előttünk álló időt.
A csapat szerdán egy cseh, pénteken pedig egy izraeli gárdával játszik újabb előkészületi találkozót, előbb Ausztriában, majd Telkiben. 
Slaven Belupo – Kaposvári Rákóczi 2-1 (0-1)
Kapronca, 300 néző.
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka, Bank, Zámbó – Pavlovic, Safaric, Horváth T., Oláh, Balázs B. – Waltner, Haruna (Sedlak, 28.). II. félidő#!# Horváth L. – Fenyvesi (Farkas P., 77.), Vadas, Major, Jánvári – Katona (Házi, 77.), Brlecic, Kovács O., Bőle – Cehic, Milovanovic. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Kokalovic (52.), Saban (90.), illetve Haruna (23.)