Nagyon fontos ponttal térhetett haza csapatunk Szolnokról Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

 

Nehéz mérkőzés várt csapatunkra, hiszen a Szolnoki MÁV FC a bajnokság egyik legjobban szereplő együttese hazai környezetben. Labdarúgóink azonban minden nehézség ellenére a pontszerzés reményében léptek pályára a Tisza-parton. Az első félidő ennek tudatában folyt, hiszen együttesünk a lehető legkorábban próbálta megakadályozni a hazai támadásokat, s ebből minél gyorsabban átmenni támadásba. Játékosaink bár többször odakerültek a szolnoki tizenhatos előterébe, de lövéssel egy akciót sem sikerült befejezni, ez pedig nem igazán nyerte el Várhidi Péter tetszését. A védekezéssel azonban nem lehetett gondja a szakvezetőnek, hiszen a szolnokiak is kaput eltaláló lövés nélkül zárták az első negyvenöt percet.

A második játékrészben folytatódott a remek iram. Csapatunk az első perekben a góltól sem állt messze, hiszen Bartos Júlián csapott le szemfülesen egy előreívelt labdára, amire borzasztó rosszul mozdult ki a kapujából Molnár-Farkas Tamás. Támadónk a kapus mellett, illetve védője mellett is elhúzta a labdát, betört a tizenhatoson belülre, de a lövése nem sikerült jól, hiszen még kaput sem talált. A mérkőzés hajrájában jobbára a hazai csapat előtt alakult ki lehetőség, de az utolsó passzokkal az egész mérkőzés folyamán megszenvedett a Szolnok, s ez nem volt másképp az utolsó percekben sem. Csapatunk így egy ponttal térhetett haza, ami majd akkor ér igazán sokat, ha szerdán, hazai pályán is pontot, pontokat tud szerezni együttesünk.

 

Várhidi Péter: Előre nem írtam volna alá a döntetlent, hiszen nagyon bíztunk abban, hogy a gyors csatárainknak köszönhetően sikerül megfognunk a Szolnokot. Végig nagyon szervezettek voltunk, mindenki az utolsó pillanatig küzdött. A meccs legnagyobb helyzetét mi hagytuk ki, ami mínusz két pontot jelent számunkra. Nem játszottunk rosszul, jól védekeztünk és az mindent elmond a csapat erejéről, hogy az ellenfélnek egy kaput eltaláló lövése sem volt.

 

Csábi József: – Próbáltunk kezdeményezően fellépni, de a mérkőzés összképét tekintve nem sikerült igazi mezőnyfölényt kialakítanunk. Az utolsó passzokban rengeteg technikai hibát vétettünk, ezért nem tudtuk megszerezni a győzelmet.

 

Szolnoki MÁV FC–Kaposvári Rákóczi FC 0–0
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Hanyecz (Belicza, Márkus).
Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Szekszárdi, Kovács O., Tamás L. – Csirmaz (Irmes, 87. p.), Tisza, Berdó (Tajti B., 61. p.), Rokszin, Kotula (Földi, 61. p.) – Novák, Lakatos I. (Bárdos, 61. p.). Vezetőedző: Csábi József.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Ur, Nagy T., Dvorschák – Vachtler, Zólyomi (Balog A., 81. p.), Zsirai, Gál, Hadaró – Bartos (Farkas B., 71. p.), Andric. Vezetőedző: Várhidi Péter.
Sárga lap: Kovács O. (43. p.), Berdó (45. p.), Kotula (51. p.), Szekszárdi (57. p.), Tamás L. (64. p.), illetve Zólyomi (61. p.), Hadaró (70. p.), Dvorschák (82. p.).