Egygólos vereséget szenvedett csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának hatodik körében a Pápai Perutz FC otthonában.

 

Szokatlan időpontban, kedden este lépett pályára csapatunk a Pápai Perutz FC otthonában. A mérkőzés igen jó iramban, s elég harcosan kezdődött. Az első percekben mindkét csapat próbálta ráerőltetni akaratát a másikra, s ebből igen élvezetes meccs kerekedett, még úgy is, hogy kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Csapatunk félórányi játékot követően szerezhette volna meg a vezetést, hiszen Eleven Edvin nagyszerűen csapott le egy rosszul hazatett labdára, de Dénes Zsolt jó ütemben lépett ki a kapujából, így belevetődött a lövésbe. A labda azonban Kondor Kristóf elé került, kicselezte a kifutó kapust, aki az utolsó pillanatban buktatta támadónkat. A huszonöt méterről járó Zvara Dávid szabadrúgás megpattant a sorfalon, így nem okozott gondot a pápai kapusnak, akinek már nem biztos, hogy a pályán kellett volna lennie. Az első félidő utolsó tíz percében kezdtek elszabadulni az indulatok, a játékvezető pedig ezt sárga lapokkal próbálta kezelni, így rövid időn belül négy kártyát is kiosztott.

A fordulást követően, mindjárt az első hazai támadás után Pogacsics Krisztiánnak kellett óriási bravúrral mentenie egy megpattanó, jobb alsóba tartó labdánál. Szerencsére rutinos hálóőrünk résen volt, így maradt a gólnélküli döntetlen. A folytatásban mind a két csapat nagy erőket mozgósított a győzelemért, de hiába volt több jól felépített támadás is, végül egy véleményes büntető után szerezték meg a vezetést a hazaiak. Harsányi Dániel és Skriba Máté ugyanis ugyanúgy húzták egymást az ötös vonalánál, a játékvezető mégis a kaposvári belső védőt látta szabálytannak. A tizenegyest Skriba Máté végezte el, s nagy erővel lőtt a kapu közepébe. A balra vetődő Pogacsics Krisztiánnak nem volt esélye a védésre. Szakmai stábunk hármat is cserélt a hajrára, s csapatunk mindent egy lapra feltéve rohamozott az ikszért, amihez nem is volt messze, hiszen Mayer Milán fejesében benne volt a gólt, de a labda centikkel elkerülte kaput. Együttesünk bár rászolgált volna a pontra, hiszen most futballozott a legszervezettebben, de ezúttal sem tudta megszerezni azt a cukorgyári gödörtől távol.

 

Nagy Tamás: – A meccs eléjétől érződött, hogy mind a két csapat jól ismeri a másikat. Az ellenfelünk érdekes harcmodort választott, ezt profi módon tették, hiszen mindig csak a határig mentek el. A csapatom nagyon megdolgozott azért, hogy pontot szerezzen, de az egyéni játékban több minden benne maradt. Jól szervezetten, kontroláltan futballoztunk, ebben fejlődtünk az előző mérkőzésekhez képest. A büntetőt nem vitatom, be lehetett fújni, hiszen a hazaiak dörzsölt játékosa kizökkentette az U19-es játékosomat, aki eddig nagyszerűen teljesített.

 

Weitner Ádám: – Fegyelmezetten, jól védekezett a Kaposvár, érződött rajtuk, hogy futballozni akarnak. A labdakihozatalban próbáltuk megakadályozni őket, a csapatom nagyszerűen támadta le az ellenfelet. A második félidőben egy jogos tizenegyessel nyertünk. Sokat tettünk a sikerért, hiszen fontos volt számunkra. Sorozatban a harmadik tétmeccsünket nyertük meg, s ami külön öröm, hogy ezt is csapatként értük el.

 

Pápai Perutz FC–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (0–0)

Pápa, Perutz Stadion, 270 néző. V.: Derdák (Ország, Nagy M.).

Pápai Perutz FC: Dénes Zs. – Nagy T., Bence Sz., Zsirai, Szalai Cs. – Szilágyi (Oláh L., a 60. percben), Iványi (Skriba, a 60. percben), Köles, Sandal (Molnár M., a 88. percben) – Kalász, Hanzl. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Gál, Lakatos G. (Orsós T., a 80. percben) – Czuczi, Palkovics (Szederkényi, a 80. percben), Zvara (Zólyomi, a 80. percben), Borbély – Eleven (Mayer M., a szünetben), Kondor (János N., a 65. percben), Bíró D. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerző: Skriba (a 77. percben – 11-esből).

Sárga lap: Köles (a 2. percben), Kalász (a 28. percben), Dénes Zs. (a 30. percben), Iványi (a 35. percben), Skriba (a 68. percben), Hanzl (a 85. percben), illetve Bíró (a 33. percben), Zvara (a 35. percben), Harsányi (a 76. percben), Czuczi (a 90. percben).