A MOL Magyar Kupa hetedik fordulójában a BLSZ I.-ben szereplő ASR Gázgyár vendégeként szólítják pályára labdarúgóinkat. A szerdán, 12 óra 30 perckor kezdődő összecsapáson kell kivívni csapatunknak a legjobb 64 közé jutást.

A két osztállyal lejjebb szereplő ASR Gázgyár otthonában lép majd pályára szerdán ebédidőben csapatunk. Az osztálykülönbség miatt egyértelműen együttesünk az esélyes, de nem szabad lebecsülni a BLSZ I.-ben szereplő ellenfelet.

– A Magyar Kupával mindig is úgy van az ember, hogy ameddig lehetősége van jusson el – fogalmazott Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Ezt erősen befolyásolja a sorsolás, ami ebben a fordulóban több szempontból is kedvezett nekünk, így alapvető, hogy tovább kell jutnunk. Az egyik szempont, hogy nem egy, hanem két osztállyal lejjebb szereplő ellenfelet kaptunk. A másik pedig az, hogy azok is lehetőséget kaphatnak, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, hiszen lehetett látni a legutóbbi mérkőzésünkön, hogy elforgácsolódtunk. Több játékos sem volt topon, így rotálnunk kell. Szűk a keretünk, emiatt többen belefásultak a terhelésbe, ráadásul a következő két hétben újra szerda-vasárnap ritmusban kell játszanunk. A szerdai mérkőzésen ki kell jönnie a tudáskülönbségnek, hiszen a keret tagjai NB II.-es játékosok, és ezt éreztetniük kell.

A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem bírnak egymással a felek úgy kétszer tizenöt perces hosszabbítás követkeik, ha ez sem vezetne eredményre, akkor öt-öt büntetőrúgás dönt arról, hogy mely csapat jut tovább a kupában a legjobb 64 együttes közé.