A Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét látta vendégül a Merkantil bank Liga 13. játéknapján csapatunk. Az első, illetve az utolsó tíz percet is nagyon megnyomta csapatunk, de ez kevés volt a pontszerzéshez.

 

A tabellán egy hellyel csapatunk mögött álló szegediek ellen szerették volna megkoronázni az előző fordulóban, Gyirmótón szerzett egy pontot labdarúgóink. Ennek megfelelően kezdte a találkozót csapatunk, amely az első negyed órában több ígéretes gólszerzési lehetőséget is kidolgozott, de ezeket nem sikerült értékesíteni. Pedig kevésen múlt, hiszen Nemanja Andric lekészítése után Szakály Attila húsz méterről eleresztett lökete csak centikkel kerülte el a bal kapufát, Nagy János szabadrúgásánál Varga Bence kapus tolta ki a labdát a jobb alsóból, míg Szarka Ákos csúsztatásánál már csak a kapufa tudta megmenteni a szegedieket a góltól. Ezt követően azonban fokozatosan vette át a találkozó irányítását a Szeged, amely az első játékrész utolsó percében egy lesgóllal jelezte, hogy bizony pontot, pontokat akar szerezni Somogyországban.

A második félidőben ezen szándékát nyomatékosította is a Tisza-parti együttes, amely egy órányi játékot követően Dobos Áron középre gurítása után Simon Ádám közeli találatával szerezte meg a vezetést. Az, hogy ez nem lett gyorsan kétgólos előny, csak Pogacsics Krisztián bravúrján múlt, hiszen kapusunk nagyszerű mozdulattal tolta ki a bal alsóból Kóródi Nándor löketét. Az ezt követő szöglet után azonban már kapusunk is tehetetlen volt, hiszen a kipattanót Dobos Áron adta újfent középre, ahol a felszabadítani igyekvő Varjas Zoltán vétett öngólt. A ritkán látható öngól után még egy ennél is ritkábban látható esemény történt, Horváth Tibor játékvezető ugyanis meghúzódott, így nem tudta folytatni munkáját. Helyét Sipos Tamás vette át, aki az utolsó percekben egy jogos büntetőt adott meg csapatunknak miután Szilvási Péter buktatta Szarka Ákost. A büntetőt Balázs Zsolt értékesítette, majd mindent egy lapra feltéve rohamozott csapatunk. Ezt majdnem siker koronázta, hiszen Varjas Zoltán előtt adódott egy hatalmas lehetőség, de a fiatal védő nem talált kaput, így elmaradt a pontszerzés. Együttesünk pedig mindent megtette azért a hajrában.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–2 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 540 néző. V.: Horváth T. (Bede T., Bertalan).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Nagy T., Varjas Z., Vachtler – Gál – Szabó B. (Földi, 75. p.), Szakály A., Balázs Zs., Andric (Erdei, 62. p.) – Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Varga B. – Ódor, Szilvási, Deák, Mohl – Oláh, Simon Á. (Gajdos, 61. p.) – Kóródi, Jovanovic, Varga Sz. (Bitó, 91. p.) – Dobos Á. (Grumic, 89. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Gólszerzők: Balázs Zs. (92. p. – 11-esből), illetve Simon Á. (61. p.), Varjas Z. (65. p. – öngól).
Sárga lap: Szarka (69. p.), Szabó B. (74. p.), Vachtler (77. p.), illetve Oláh (39. p.), Varga Sz. (74. p.), Mohl (92. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia
2020. október 25.