Első idegenbeli pontjait szeretné megszerezni a Rákóczi futballcsapata Diósgyőrben. A kaposváriak az OTP Bank Liga 9. fordulójában az újonc borsodiak otthonában lépnek pályára, és abban reménykednek, hogy most már a szerencse is átpártol hozzájuk. A hazai döntetlenek és a vidéki vereségek után ugyanis már égetően szükség lenne a bajnoki pontokra. A találkozó pénteken 18 órakor kezdődik a DVTK-stadionban.

A kaposvári együttes legutóbbi hazai mérkőzése gól nélküli döntetlennel zárult a Győr ellen. A zöld-fehérek nyolc forduló után 7 ponttal a 12. helyen állnak a tabellán. 
– Szerintem, aki látta a mérkőzéseinket, azt mondja, jó kis meccseket játszottunk az elmúlt hetekben – mondta Sisa Tibor vezetőedző. – Tudjuk, mit akarunk védekezésben és támadásban, hajtunk és küzdünk. Természetesen ez a minimális elvárás, de jó lenne, ha szerencsénk is lenne végre. Azt gondolom, hogy a jelenlegi helyzetünkben, ha nem is lesz olyan a játék minősége, mint például legutóbb, akkor is pontot vagy pontokat kellene elhoznunk idegenből. Nagyon nagy szükségünk lesz rá. 
A Rákóczi Diósgyőrben játssza következő bajnoki mérkőzését, és nem vár könnyű kilencven perc a fiúkra. 
– Kifejezetten nehéznek ítélem a pénteki feladatunkat – folytatta a tréner. – A Diósgyőr a labdarúgásunk egyik fellegvára, a 12. játékos a közönség, szinte mindig belehajszolják a csapatot a győzelembe. Korábban sokáig csak gondokról hallhattunk a borsodiak kapcsán, most viszont nagyot fordult a világ. Úgy tűnik, stabil a nyolcadik helyen álló borsodiak háttere#!# három játékost igazoltak a spanyol élvonalból, Tisza Tibor is őket választotta és a hírek szerint Torghelle Sándorral is tárgyalnak. Ennek ellenére mi bízunk magunkban és a sikeres szereplésben. 
A Diósgyőr – Rákóczi mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik. A találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu és a sonline.hu internetes portál.