A paksi fölényes siker után ezúttal egy-egyes döntetlent ért el csapatunk a Paksi FC II. ellen edzőmérkőzésen.

 

Második alkalommal találkozott a paksi fiatalokkal a felkészülési időszak során csapatunk. A paksi, fölényes sikert követően, ezúttal hazai környezetben, a Cseri úti sportcentrumban is hasonló céllal léptek pályára labdarúgóink. Az első lehetőség a tolnaiak előtt adódott, de Kovács László szabadrúgását bravúrral ütötte ki Pogacsics Krisztián. Ezt követően Kondor Kristóf került helyzetbe, de az utolsó pillanatban menteni tudta előle, majd Jancsó Buda robbant be nagyszerűen János Norbert beadására, de ekkor Bencze Tamás védett bravúrral. A félidő derekén megszerezték a vezetést a paksi fiatalok, miután Volter Patrik szerzett labdát, majd nagy helyzetbe hozta Pesti Zoltán, aki nem hibázta el a ziccert. A következő nagy lehetőségnél viszont már hatalmasat védett Pogacsics Krisztián, aki nagyszerűen jött ki a kapujából, s így védte Skripek Dávid lövését.

A fordulást követően sikerült az egyenlítés csapatunk számára, miután Kondor Kristóf távoli lövése talált utat a jobb alsóba. A mérkőzés hajrájára még jobban feltámadt a szél, amely a kezdősípszó előtt is már erősen fújt, majd a havaseső is eleredt, így elég irreális körülmények között ért véget az edzőmérkőzés.

 

Nagy Tamás: – Valahol azt kaptam, ami vártam. A műfűről átmentünk egy mély talajú pályára, amihez nem igazán voltak hozzászokva a játékosok. Eddig kétszer próbáltunk meg füvön edzeni, de annyira jeges volt a talaj, hogy szinte félbeszakadtak ezek a gyakorlások. Nem igazán tudtunk alkalmazkodni és fejben sem volt friss a csapat, emiatt pontatlan volt a játék, melyet az ellenfél is folyamatosan tördelt. Emellett rengeteg biztató dolgot láttam, de még mindig nincs meg a vége a csapatnak. Folyamatosan keressük azt, aki gyilkos ösztönnel értékesíti a lehetőségeinket, de egyelőre nem találjuk. Középpályán tudtuk pótolni Zvara Dávid hiányát, de innét még nem léptünk előre, hiába fejlődtünk sokat csapatjátékban. Szeretnénk magasabban futballozni, agresszívabban letámadni, viszont hiába szerzünk labdát, ha nem értékesítjük a helyzeteinket. A fiataljainkat ki kell emelnem. Országh Balázs 17 éves úgy játszik, mintha mindig is felnőttek között futballozott volna, de Orsós Tamásnál és Szederkényi Ádámnál is látszanak a fejlődés jelei.

 

Kindl István: – Az első félidőben a hazaiak előtt két nagy lehetőség is adódott, de a kapusunk bravúrral védett. Nekünk is volt a gólon kívül két nagy helyzetünk, illetve úgy érzem, hogy nem kaptunk meg egy jogosnak tűnő tizenegyest. Összességében kiegyenlített mérkőzés volt, melynek második félidejét a csapkodó játék jellemezte. A két Kaposvár elleni mérkőzés nagyban segítette a felkészülésünket, mivel egy szervezett csapat ellen tudtuk játszani a fitalajaink. Az együttesemből jelenleg többen is az első csapattal készülnek, így több 16-18 éves fiatalokat kipróbálhattunk, akik érett futballisták ellen szerezhettek tapasztalatot.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Paksi FC II. 1–1 (0–1)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum. V.: Erdelecz (Gyurka, Kolesánszki).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Ipacs, a 76. percben) – Borbély Á. (Czuczi, a szünetben), Gál (Lakatos G., a 65. percben), Harsányi, János N. (Böndi, a szünetben) – Mayer M. (Szederkényi, a 65. percben), Grabarics (Országh, az 54. percben) – Kondor, Kálmán Sz. (Zólyomi, a 65. percben), Jancsó B. (Pintér N., a 65. percben) – Orsós T. (Kovács L., a 65. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Paksi FC II.: Bencze (Kovács F., a szünetben) – Ádám D. (Osztermájer, a 62. percben), Gévay, Gregor – Lajkó (Lakatos L., a 68. percben), Kovács L., Volter, Budai (Pesti, a 77. percben), Süvöltős – Pesti (Horváth K., a szünetben), Skripek (Ribár, a 72. percben). Vezetőedző: Kindl István.

Gólszerzők: Kondor (az 59. percben), illetve Pesti (a 21. percben).