Bejutott a szombathelyi Király Kupa döntőjébe a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. Prukner László együttese a Szombathelyi Haladás ellen nyert 1-0-ra A finálé 18 óra 30 perckor kezdődik, és a zöld-fehérek a Diósgyőr – FC Mordovia összecsapás győztesével meccselnek.

Pénteken immár kilencedik alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Király Kupa felkészülési labdarúgótornát. A négycsapatros viadal első mérkőzését a Haladás a Rákóczival játszotta.

A 9. percben Bőle szerzett labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd lőtt, Gőcze kapus nagy bravúrral védett. A folytatásban csak mezőnyjátékot láthatott a közönség a Király Sportcentrumban, nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A 20. percben Bőle lőtt 18 méterről mellé, három perccel később a próbajátékon szereplő Zmukic fejelt fölé egy bal oldali beadás után. A térfélcsere után hosszú percekig semmi érdemleges nem történt a pályán, a nagy meleg láthatóan rányomta a bélyegét a találkozóra.

Az 57. percben aztán megszerezte a vezetést a Rákóczi#!# Katona 20 méteres szabadrúgását Gőcze a jobb kapufára ütötte, majd némi kavarodás után Farkas Péter hat méterről a bal felső sarokba bombázott. A Rákóczi ezzel 1-0-ra nyert, és bejutott a Király Kupa döntőjébe. 
Szombathelyi Haladás FC – Kaposvári Rákóczi FC 0–1 (0-0)
Haladás#!# Gőcze – Schimmer, Korolovszky (Horváth A., a szünetben), Tóth P., Halmosi – Rajos, Iszlai – Nagy D., Nagy G., Radó – Kenesei K. (Andorka, a szünetben). Edző#!# Artner Tamás
Rákóczi FC#!# Horváth L. – Vadas (Dara, a szünetben), Major, Zámbó (Farkas P., 35.), Jánvári – Pedro (Fenyvesi, 42.), Sándor (Kovács O., 40.), Brlecic (Sedlak, a szünetben), Bőle – Zmulic (Házi, 44.), Moustapha (Katona, a szünetben). Edző#!# Prukner László


Fotó#!# haladasfc.nyugat.hu