Kikapott Pápán a Rákóczi. A labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában a veretlen Veszprém megyeiek otthonában léptek pályára a kaposváriak, és egy góllal maradtak alul.

A Pápa jól kezdte a szezont#!# megverte az Újpestet és a Siófokot, majd döntetlent játszott Pakson, a Rákóczi pedig legutóbb a bajnok Videotont győzte le meglehetősen simán. Ezek után nagy érdeklődéssel vártuk a két együttes összecsapását. A tavaszi kilencven perc 1-1-es döntetlennel ért véget, amivel alighanem most is kiegyeztünk volna.
Az első percekben a mezőnyben pattog a labda, helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A folytatásban átvette az irányítást a Lombard, és egyre nagyobb volt a nyomás a somogyi kapu előtt. A 9. percben a pápaiak egyik legjobbja, Maric vette célba 13 méterről a kaput, de a jobb kapufa mellé lőtt. Két perc múlva Maric újra próbálkozott#!# a 22 méteres szabadrúgás azonban elakadt a somogyi sorfalban. Öt perccel később Puri lőtt 14 méterről a jobb sarok mellé.
A 19. percben villant a Rákóczi#!# Kulcsár pontos beívelése után Gujic fejelt 7 méterről, Szűcs védett. A 22. percben Ganugrava 25 méteres szabadrúgása után Bank mentett a gólvonalról.  A 27. percben Maric 15 méteres lövését védte Horváth kapus, öt perccel később a Spanyolországból visszatért Peric szép szólóval tűnt ki, de a végén Szűcs kapusé lett a labda. A 35. percben Ferenczi eresztett meg egy lövést 8 méterről, de ő is pontatlanul célzott.
A 42. percben góllá érett a hazai fölény. Maric 20 méteres, erős lövése kipattant Horváth kapusról. érkezett Lovrencsics, aki közelről a kapuba továbbított. 1-0.
Kaposvári szöglettel indult a második félidő, de Zsók fejesét Szűcs fogta. Az 53. percben szép pápai támadás végén Lovrencsics lőtt mellé. A 60. percben Gujic lövését védte Szűcs, majd Kulcsár szabadrúgásból lőtt fölé. Minden erejét mozgósitva támadott a Kaposvár, de nem járt sikerrel. A másik oldalon Ferenczi vette be a kaput, szerencsére lesről. A moldáv Alexeev egy remek, 15 méteres lövéssel mutatkozott be a 79. percben, Szűcs bravúrral védett. A 82. percben Lovrencsics közeli lövését védte nagy bravúrral Horváth kapus. Két perc sem telt el, és Lovrencsics megint ziccerbe került, Horváth lábbal védett.
A Pápa megszerezte a három pontot, a Rákóczi pedig második idegenbeli mérkőzésén is gól és pont nélkül maradt.
Lombard FC Pápa – Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (1-0)
Pápa, 1500 néző. V.#!# Radványi.
Pápa#!# Szűcs L. – Nagy S. (Rása, 82.), Tóth G., Totadze, Présinger – Farkas A., Maric (Varga G., 91.), Ganugrava – Lovrencsics, Ferenczi, S. Puri (Quintero, 68.). Vezetőedző#!# Véber György
Rákóczi FC#!# Horváth L. – Okuka, Bank, Zsók, Gujic – Hegedűs, Pedro – Pavlovic (Grumic, 66.), Kulcsár K., Balázs B. (Jawad, 58.) – Peric (Alexeev, 77.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerző#!# Lovrencsics (42.)
Sárga lap#!# Totadze (62.), Farkas A. (84.), illetve Okuka (25.), Balázs B. (37.)