Szakadó esőben szakadt meg a Rákóczi szép sorozata#!# a kaposváriak az elmúlt hetek remek eredményei után 2-1-es vereséget szenvedtek a bajnoki címvédő DVSC-TEVA otthonában. Az első félidőben nem született gól, majd két védelmi rövidzárlat után megnyugtató előnyt szerzett a házigazda. A hajrá a somogyiaké volt, akik egy meg nem adott gól után szépítettek az utolsó percben. 

Hűvös, esős időben indult útjára a labda a Rákóczi idei utolsó bajnoki mérkőzésén. Az elmúlt hetekben jól teljesítő kaposváriak szerettek volna jó eredményt elérni a legutóbbi öt NB I-es meccsét elveszítő Debrecen otthonában is. A zöld-fehér együttesből Kovács Olivér sárga lapjai, Okuka pedig izomsérülése miatt hiányzott. 
A találkozó első szögletét a somogyiak rúghatták, ezután azonban a Loki ragadta magához a kezdeményezést, és több nagy helyzetet is kialakított. A 6. percben Nagy Z. jobb oldali beadása után ütötte ki a kapu előteréből a labdát Hajdúch kapus. Egy perccel később meleg pillanatokat élhetett át a kaposváriak védelme. Korhut passza után Kulcsár került helyzetbe, Hajdúch bravúrral, lábbal védte a hat méterről leadott próbálkozást, a kipattanó után az ex-kaposvári Szakály Péterhez került a labda, aki 10 méterről lőtt, a Rákóczi kapusa újra nagyszerűen hárított. A 8. percben Kulcsár lőtt ballal, 13 méterről mellé. Három percre rá Coulibaly lőtt az elcsúszó Pavlovic mellett balról, 13 méterről, laposan a kapu mellé, nem sokkal később pedig Bouadla lőtt Zámbó szorításában középről, 13 méterről alig mellé. 
A folytatásban megnyugodtak a vendégek, sikerült stabilizálni a védekezést, és jobbára a mezőnyben pattogott a labda. A 25. percben Bank állította meg szabálytalanul Szakályt a tizenhatosnál. Villant a sárga lap, a legurított labda után pedig Mészáros a sorfalat találta telibe. A félidő végén még kétszer villant a DVSC#!# a 42. percben Simac fejese után szabadított fel a somogyi védelem, három perccel később pedig Coulibaly lőtt szép cselek után balról, 8 méterről, Hajdúch újra a helyén volt. 
Kaposvári szempontból rosszul kezdődött a második félidő. A 49. percben Bank szabálytalankodott a tizenhatoson belül a kitörő Kulcsárral szemben, a játékvezető megadta a tizenegyest. Coulibaly állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. 1-0.
Az 54. percben ígéretes kaposvári támadás végén mentett Oláh elől Nagy Z. A 60. percben újabb gólt szerzett a Loki. Korhut adta be balról középre a labdát, Coulibaly pedig levette a labdát, majd éles szögből, Bank szorításában, 7 méterről a kapuba lőtt. 2-0. 
A hajrában erőre kapott a Rákóczi, de csak a hosszabbítás utolsó percében sikerült bevenni a bajnoki címvédő kapuját. A 84. percben Zámbó 22 méteres szabadrúgása után a sorfalba vágódott a labda. Két perccel később Balázs B csúsztatott tovább fejjel egy jobb oldali beadást, Vrucina a jobb alsó sarkot vette célba 10 méterről, szintén fejjel, de mivel a lesen álló Oláh mellel még beleért a labdába, a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. 
A 92. percben aztán szépített a Rákóczi! Pavlovic végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, és a beadás helyett kapura csavarta a labdát, amely a jobb felső sarokban kötött ki. 2-1.  
Sajnos, nem sikerült feltenni a koronát az eddigi remek őszi szereplésre, vereséggel búcsúzott az óesztendőtől a társaság.
DVSC-TEVA – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (0-0)
Debrecen, 1500 néző. V.#!# Andó-Szabó
Debrecen#!# Verpecz – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Kulcsár T. (Szécsi, 68.), Varga J., Czvitkovics (Dombi, 81.), Bouadla, Szakály P. (Bódi, 46.) – Coulibaly. Vezetőedző#!# Kondás Elemér
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Pavlovic, Bank, Zámbó, Jánvári – Pedro, Safaric, Horváth T., Balázs B. – Oláh, Haruna (Vrucina, 70.). Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Coulibaly 2 (49., 11-esből, 61.), illetve Pavlovic (92.)
Sárga lap#!# Korhut (83.), illetve Bank (25.), Pavlovic (90.)