Nem sikerült megtartanunk az első félidőben megszerzett egygólos előnyünket a Szeged ellen, így meg kellett elégednünk az egy ponttal a Gyulán lejátszott találkozón. Sajnos, így csapatunk visszacsúszott a tabella utolsó helyére.

Nyugodt tempóban feszült egymásnak a két csapat, amit előbb Farkas, majd Albert próbált megtörni egy lövéssel az első tíz perc után. Ezek még nem okoztak veszélyt egyik kapusnak sem, nem úgy mint Rajczi fejese a 25. percben, ekkor Szántainak kellett bravúrral védenie. Három perccel később viszont összejött a gól. Kiss Márton beadását emelte Zsivóczky egy ügyes mozdulattal a hazaiak kapujába (0-1). A gól után magához tért a Szeged. A 35. percben ismét Farkas próbálkozott, a bombáját bravúrral hárította Bozsó. A félidő végéig továbbra is inkább a hazaiak domináltak, ekkor azonban jól állta a sarat védelmünk.

A második félidő elején megduplázhatta volna a Rákóczi előnyét Rajczi, lövését azonban az utolsó pillanatban blokkolni tudta Markovic. Utána viszont rögtön egyenlített a Szeged. Hegedűs Martin és Oláh Lóránt játszották ki a védelmünket, majd Bozsót, Hegedűs pedig nem hibázta el az üres kapus helyzetet (1-1).
 
A Szeged otthonában pontot szerezni nem rossz eredmény, viszont a Balmazújváros győzni tudott, így az utolsó helyről várhatjuk a hátralévő három mérkőzést

Szeged 2011–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–1)
Gyula, Grosics Akadémia Sporttelep, 300 néző. Vezette#!# Berger (Demeter, Galán)
Szeged 2011#!# Szántai – Farkas M., Markovics, Berde, Mészáros M. – Manga (Fitos, a szünetben), Máté P., Hegedűs M. (Hegedűs E., 65.), Zelenyánszki – Germán (Polareczki, 68.), Oláh L. Vezetőedző#!# Nyilas Elek
Rákóczi FC#!# Bozsó – Kiss M. (Olasz D., 90.), Kovács O., Petrók, Vermes – Faggyas, Lakatos G., Zsivoczky (Király V., 76.), Nagy K. (Fejős, 72.) – Albert Á., Rajczi. Szakmai igazgató#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Hegedűs M. (53.), illetve Zsivoczky (27.) 
Nyilas Elek#!# – Az első félidőben álmosan, nagyon gyatrán kezdtünk, és az ellenfél szerzett egy gólt, ami a játék képe alapján járt is nekik. A második félidőben azonban egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, és talán nem is csak rajtunk múlt, hogy nem győztünk.
Prukner László#!# – Az egy pont nekünk kevés. Az első félidőben irányítottuk a játékot, de a másodikra változtatott a Szeged, kockáztatott, kinyílt a védelme, ezért adódtak helyzeteink, amelyet egy jobb idegállapotú, nem a kiesés ellen küzdő csapat ki is használt volna. Mi nem.