A három tavaszi döntetlen után, égetően fontos lett volna, hogy csapatunk begyűjtse a három pontot a Budapest Honvéd otthonában, a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában. A végén azonban beigazolódott a papírforma.

Az első veszélyesnek mondható helyzet még a Rákóczi előtt adódott, Kink középre lőtt labdájára azonban nem érkezett senki sem. Ezután szép lassan átvette a mérkőzés irányítását a Honvéd együttese, Baráth Botond két szöglet után is veszélyeztethetett, előbb fejjel, majd lábbal is, de ezeket még megoldotta a védelmünk. 
A 24. percben aztán már tehetetlenek voltak Okukáék, Bonazzoli ugyanis simán elfutott a szélen, gyönyörűen középre lőtte a labdát, amit Holender két lépésről a hálóba lőtt. 1-0. 
A gól után nem sokkal meg is duplázhatta volna önmaga és csapat góljainak a számát Filip Holender. A tizenhatos sarkáról becselezte magát középre, lövését azonban fogni tudta Antal Botond. Igazán veszélyes helyzetet ezután már egyik csapattól sem láthattunk, így hazai vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.
A második félidőben aztán tovább robogott a Honvéd. Rögtön Vécsei veszélyeztetett egy szabadrúgásból, majd Bonazzoli lőhetett a szélről, de Antal rajta volt a labdán. A 61. percben aztán hatalmas helyzetet hagyott ki Murai Márk. Egyedül fejelhetett kapura, fejese azonban a bal kapufa mellett szállt el centikkel. Nem sokkal utána, Balázs Benjámin lőhetett volna Firtulescu szólója után, de elsodorták előle a labdát. Volt ezekre válasza azonban a Honvédnak is#!# Bonazzoli vágott fölé egy kapáslövést a 74. percben, majd nem sokkal később Hidi pörgetett kapura, ami nem sokkal ment el a bal kapufa mellett. A folytatásban már inkább csak egymással küzdöttek a csapatok, a Honvéd őrizte előnyét, és tartotta otthon a három pontot. 
Budapest Honvéd – Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Bozsik stadion, 1500 néző. V.#!# Farkas Á.
Honvéd#!# Kemenes – Ikenne-King, Baráth, Alcibiade, Zivanovic – Nagy G., Vécsei, Hidi – Job (Vernes, 85.), Bonazzoli (Diarra, 74,), Holender (Daud, 54,). Vezetőedző#!# Marco Rossi
Rákóczi FC#!# Antal – Okuka, Mbemba, Diallo, Mulemo – Coroian, Kovács O. (Murai, 30.) – Florean (Bőle, 59.), Balázs B.,  Firtulescu – Kink (Thiam, 76.). Vezetőedző#!# Selymes Tibor
Gólszerző#!# Holender (24.)
Sárga lap#!# Holender (38.), Diarra (77.), Zsivanovics (94.), illetve Mulemo (34.), Kink (57.), Okuka (93.)