A bajnoki cím megszerzéséért lép pályára szombaton Balatonlellén a Kaposvári Rákóczi NB III-as labdarúgócsapata. A listavezető zöld-fehérek idegenben még nem kaptak ki a pontvadászat során, és erre törekednek a záró fordulóban is.

Az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dráva-csoportjában. Az aranyéremre két együttes, a Pécs és a Kaposvári Rákóczi második számú alakulata pályazik. A somogyiak helyzete kedvezőbb, hiszen hárompontos előnyben vannak riválisukkal szemben. A záró fordulóban a pécsiek Nagyatádra, míg a kaposváriak Balatonlellére látogatnak.
 
– Igazából tavaly nyáron, amikor elvállaltam ezt a munkát, nem volt arről szó, hogy meg kell nyerni a bajnokságot. Arról volt szó, hogy fejlődjenek a játékosok, és az első csapatban tudjanak minél többet játszani, illetve bebizonyítsák, hogy ők alkalmasak erre a feladatra. Én úgy érzem, hogy ezt maximálisan teljesítettük, de ha már itt vagyunk, akkor semmiképp nem szeretnénk elveszíteni a bajnoskágot – fogalmazott Barna László edző.  
Jó hír a kaposváriak háza táján, hogy a csapat egyik húzóembere felépült sérüléséből.    
– Kihagytam az utolsó két hónapot a szezonból, szinte ráment az egész tavaszom arra, hogy felépüljek, de most már százszázalékos állapotban vagyok, és remélem, hogy játszani fogok hétvégén – mondta Major Ádám.  
Természetesen a balatonlelleiek is gőzerővel készülnek a mérkőzésre. A csapat jelenleg a 11. helyen áll a tabellán, de több bravúrt is elért már a bajnokság során, így például győztek Pécsen és döntetlent játszottak a Rákóczi vendégeként. Legutóbbi hazai meccsükön pedig 0-2-ről fordítva 4-2-re verték a mohácsiakat. 
A Rákóczisoknak már egy döntetlen is elég a bajnoki címhez, amelyet csak akkor veszthetnek el, ha kikapnak Balatonlellén, a Pécs pedig győzni tud Nagyatádon. A lellei rangadó – várhatóan népes közönség előtt – szombaton 17 órakor kezdődik. 
* * *
Akik nem látogatnak el Balatonlellére, azok sem maradnak tétmeccs nélkül#!# a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es korosztálya a feljutásért küzd ezekben a hetekben, és szombaton nagy lépést tehet az I. osztály felé. A csapat jó eredménnyel zárta a II. osztály bajnoki rájátszás paksi mérkőzését#!# a két területi bajnok csatájának első mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget. A visszavágót szombaton 17 órától játsszák a Rákóczi Stadionban.

– Nagyon feszült hangulatú mérkőzés volt – kezdte értékelését Botos Antal szakmai igazgató. – A nagy tét rányomta a bélyegét a játéktra. Mindkét csapat a tudása alatt, de nagyon elszántan játszott. Egy szép akció gólból vezetést szereztünk, majd egy jól eltalált szabadrúgásból egyenlítettek a hazaiak. Az első félidő a mienk volt, a második paksé. Örülök, hogy a csapatunkból mindenki szóhoz juthatott. A visszavágón még bármi megtörténhet, de mindenképpen szeretnénk továbbjutni.
Amennyiben nyer a Rákóczi U19 a szombati mérkőzésen, még nem jut fel automatikusan az élvonalba. Pusztai László tanítványai a harmadik körben a Budaörs-Gyirmót párharc győztese ellen is meg kell méressék magukat. Ha azt az akadályt is sikeresen veszik a zöld-fehérek, akkor viszont már teljes jogú tagjai lesznek a 2012/2013-as U19-es I. osztály pontvadászat mezőnyének.