Csütörtökön délelőtt edzésbe állt a Kaposvári Rákóczi futballcsapata. A Sisa Tibor vezette szakmai stáb rögtön egy felmérésre vezényelte a társaságot, a hónap második felében pedig már előkészületi mérkőzést játszik az együttes. A játékoskeret összetétele még formálódik, de a tréner nem titkolja, szívesen látna a védelemben, a középpályán és a támadósorban is egy-egy meghatározó játékost.

– A mai nap felméréssel kezdődik, ami az orvosi vizsgálat és súlymérés után egy állóképességi, gyorsasági, dinamikai jellemzőket magában foglaló teszt lesz. Ebből kiderül, ki milyen állapotban van – mondta Sisa Tibor vezetőedző. 
A csapat játékosai természetesen a decemberi pihenőre is kaptak némi feladatot. 
– Ez egy tíznapos program volt, futás és kondi felváltva – árulta el az utánpótlás-válogatott Balázs Benjámin. – Figyelni talán csak arra kellett az elmúlt hetekben, hogy két kilónál többet ne szedjünk magunkra az ünnepek folyamán. Szerintem ez mindenkinek sikerült.
A korábbi híreknek megfelelően Kardos visszatért Debrecenbe, Pedro pedig sérülése miatt egyelőre Brazíliában marad. Öt tehetséges fiatal, Horváth Tamás, Major Ádám, Fenyvesi Olivér, valamint két afrikai légiós, Mustapha és Haruna viszont az NB III-as gárdától felkerült az első csapat keretébe. Peric és Okuka iránt van érdeklődés, de konkrét kapcsolatfelvétel még nem történt. Oláh Lóránttal kapcsolatban sincs új fejlemény, a Ferencváros hivatalosan nem értesítette a kaposváriakat arról, hogy esetleg visszaadná a nyáron kölcsönvett csatárt. 
További távozókról és érkezőkről még nincsenek hírek, de rövid időn belül keretszűkítés várható. 
– Bízunk benne, hogy olyan nagyon nagy változás nem lesz – folytatta a tréner. – Vannak persze elképzelések, és bízunk benne, hogy a vágyak és a lehetőségek találkoznak egymással. Szeretnénk a védelembe, a középpályára és a támadósorba is igazolni meghatározó játékost igazolni. Jó lenne, ha magyarok lennének és fiatalok…
A felkészülési időszakban összesen 14 mérkőzést tervez a szakvezetés#!# hat begyakorló és nyolc edzőmeccset. A programban a tervek szerint egy horvátországi edzőtábor is helyet kap majd. 
– A felkészülés első két-három hete nagyon erős, sok a futás, napi két edzés. Ezután már jönnek a technikai dolgok, az edzőmérkőzések. Remélem, sikerül begyakorolni a figurákat, a taktikát, és sikeresebb tavaszunk lesz – tette hozzá Balázs Benjámin.  
A fiúknak nincs túl sok idejük a formába lendülésre#!# február 22-én már Ligakupa-negyeddöntő vár rájuk a Pápa ellen, néhány nappal később pedig Magyar Kupa-negyeddöntő a Debrecennel. A bajnokság tavaszi folytatása március első hétvégéjén kezdődik.