Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Békéscsaba 1912 Előre csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga NB II. 23. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre lép majd pályára a Rákóczi-stadionban. A Preisinger Sándor irányította békéscsabaiak egy elég meglepő vereséggel kezdték az idei évet, hiszen hazai környezetben három-nullára kaptak ki az Ajkától. A békésiek emiatt a tizenegyedik helyről várják a kaposvári túrát. A felkészülési időszakban sem sok győzelemnek örülhettek a lila-fehérek, hiszen csak a harmadik ligás Kecskemétét tudták legyőzni, emellett pedig kikaptak az NB II.-es Debreceni EAC és Szeged ellen.

A Békéscsaba, melyet az előző év végén szintén érzékenyen érintett a koronavírus-járvány az eddigi 22 forduló során nyolc győzelmet aratott, illetve hatszor szerzett egy pontot és nyolc alkalommal még annyit se.

A két csapat eddig kilenc alkalommal találkozott egymással a másodosztályban. Együttesünk csupán egyszer örülhetett a három pontnak, míg a csabaiak négyszer. A legutóbbi mérkőzésen Balázs Zsolt duplájával már kettő-nullára vezetett csapatunk, de a hajrában egyenlített az akkor már emberelőnyben futballozó békéscsabaiak.

 

A jelenleg is tartó átigazolási időszakban így változott a Békéscsaba kerete:

Érkezett: Ilyés Tamás (Körösladány).

Távozott: Bidzilya Anton (ukrajnai, MTK Budapest – kölcsönből vissza, majd Kaposvár, kölcsönbe), Lászik Milán (Békéscsaba II.), Oláh László Dávid (Mosonmagyaróvár), Pantovics Nikola (?), Váradi Ádám (Hódmezővásárhely – kölcsönbe).