Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Békéscsaba 1912 Előre csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga NB II. negyedik fordulójában a tabella harmadik helyét elfoglaló Békéscsaba otthonában lép pályára csapatunk. A vasárnap 19 órakor kezdődő találkozón Szilágyi Sándor fújja majd a sípot, míg a két segítője Berényi Ákos és Sinkovicz Dániel lesz.

A viharsarkiak jól kezdték a bajnokságot, hiszen a nyitófordulóban Lukács Raymond és Máris Dominik találatainak köszönhetően kettő-egyes sikert arattak a Szeged ellen, amely csak a ráadás perceiben tudott szépíteni. A második fordulóban a bajnoki címre is esélyes Vasas ellen egy pontot gyűjtöttek Schindler Szabolcs tanítványai. A harmadikban pedig az Ajkát verték Nikla Pantovic góljával, így még nem találtak legyőzőre.

A két együttes az első, valamint a másodosztályban is többször találkozott egymással, de a lefújás után legtöbbször a lila-fehérek örülhettek.

– Játékosként pozitív és negatív emlékeim is vannak a Békéscsaba ellen, de inkább az előbbi felé billen a mérleg nyelve, mivel több gólt is szereztem anno ellenük – mondta Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Edzőként már felemások az emlékeim. Békéscsabán egy nagyon jó meccset játszottunk, ahol az utolsó percekben egyenlítettünk tizenegyesből. A hazai mérkőzést viszont kitörölném az emlékezetemből, mivel akkor a békéscsabaiak nagyon jól játszottak, két óriási gólt is lőttek és nyertek, mi pedig rosszul játszottunk.

Az NB I.-ben tizenkét, míg az NB II.-ben nyolc alkalommal találkoztunk a Békéscsabával. Az élvonalbeli találkozók során a viharsarkiak hatszor, míg csapatunk kétszer zsebelte be a három pontot, négyszer pedig döntetlennel zárultak a bajnokik. A másodosztályban csak egyszer nyert csapatunk míg a békéscsabaiak négyszer. A legutóbbi találkozó is a viharsarkiak sikerével ért véget, hiszen kettő-nullára nyertek a cukorgyári gödörben.

 

A nyári átigazolási szezonban így változott a Békéscsaba kerete:

Érkezett: Bidzilya Anton (ukrajnai, MTK Budapest – kölcsön után ismét kölcsönbe), Bora György (BFC Siófok), Fazekas Lóránt Hodonicki Márk (Békéscsaba II), Horváth Péter (Ajka), Kitl Miklós (Dorog), Paudits Patrik (Dorog), Szabó Péter (Szolnoki MÁV).

Távozott: Burai Erik (Debreceni VSC II – kölcsönből vissza, onnan Debreceni EAC), Dávid Zoltán Gergő (Kazincbarcika), Faragó Tomás (szlovákiai, ?), Gréczi Márton (Szeged-Csanád), Ilyés Tamás (Körösladány – kölcsönbe), Lustyik Levente (MTK Budapest – kölcsönből vissza), Mácsai László (Körösladány), Polényi Gábor (BFC Siófok), Pusztai András (Körösladány), Zahorán Balázs (KBSC).