Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Debreceni VSC csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában az előző szezonban még szintén NB I-es Debreceni VSC gárdáját fogadja csapatunk a Rákóczi-stadionban. A szerdán 16.30 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport is műsorra tűzi.

Érdekes összecsapásnak ígérkezik a találkozó, hiszen az előző, élvonalbeli szezonban csapatunk veretlen maradt a Loki ellen. Ráadásul a Nagyerdei Stadionban és hazai pályán is sikerült legyőzni a DVSC-t, emellett pedig még egy döntetlen csapatunk mérlege a debreceniek ellen a 2019/2020-as szezonból. Azóta viszont sok minden változott mind a két csapat háza táján. Az egymilliárd forintnál is többől gazdálkodó Debrecen egyértelműen az első osztályba való visszajutást tűzte ki célul, s ehhez képest erősítette meg keretét. Visszatért a csapathoz két válogatott játékos is Varga József és Korhut Mihály személyében, valamint két utánpótlás válogatott labdarúgó Tischler Patrik és Gróf Dávid is a hajdúságiakhoz igazolt. Igaz, utóbbi csak kölcsönbe. Ezzel a kerettel nem is tartozik csoda kategóriába az, hogy vezetik a bajnokságot. A debreceniek egy rangadón elért sikerrel a hátuk mögött érkeznek Kaposvárra, hiszen az előző körben egy nyolc gólt hozó találkozón verték az FC Ajkát. Idegenben azonban kevésbé megy a hajdúságiaknak, hiszen kikaptak Gyirmóton, valamint döntetlent játszottak a Vasas, illetve a BFC Siófok otthonában, ezt pedig meglovagolhatja csapatunk.

A két csapat eddig 29 tétmérkőzést vívott egymás ellen az első, illetve a másodosztályban. A Debrecen eddig 18, míg csapatunk négy alkalommal hagyta el győztesen a pályát, míg hét alkalommal született döntetlen. A közel harminc összecsapásból csupán kettő rendeztek az NB II-ben, de ehhez is egészen az 1974/1975-ös bajnoki idényig kell visszamennünk az időben. Ekkor Kaposváron 1–1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés, míg a Cívis városban 2–1 arányú vereséget szenvedett csapatunk.

 

Így változott a nyári, jelenleg is tartó átigazolási időszakban a DVSC kerete:

Érkezett: Bévárdi Zsombor (Kaposvári Rákóczi – kölcsönből vissza), Fűzfői Márk (DVSC-DLA), Gróf Dávid (FTC – kölcsönbe), Kerekes Krisztián (DEAC), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki, Görögország – szabadon igazolhatóként), Kovács Róbert (DVSC II – profi szerződést kapott), Pelles Dominik (DVSC-DLA), Pintér Ádám (Kaposvári Rákóczi – kölcsönből vissza), Poór Patrik (Paks, szabadon igazolhatóként), Sós Bence (Puskás Akadémia), Tischler Patrik (Kisvárda), Varga József (Puskás Akadémia), Zöldesi Illés (Kisvárda – kölcsönbe).

Távozott: Barna Szabolcs (MTK Budapest), Babatunde Adeniji (nigériai, Kunsan FC – Kína), Belényesi Csaba (DEAC), Bereczki Dániel (KBSC), Burai Erik (DEAC – kölcsönbe), Csősz Richárd (Paks – kölcsönbe), Damásdi Alex (DEAC – kölcsönbe), Gyönyörű Gergő (DEAC – kölcsönbe), Haruna Garba (nigériai, Szucsou Tungvu FC – Kína), Jurij Habovda (ukrán, Torpedo Zsogyino – Fehéroroszország), Kerekes Krisztián (Kecskemét – kölcsönbe), Kovács Péter (Budaörs – kölcsön után ismét kölcsönbe), Kónya Márk (Szolnok), Kóródi Nándor (Szeged – kölcsön után végleg), Luka Milunovics (szerb, ?), Nagy Sándor (Bp. Honvéd), Szabó Kornél (DEAC – kölcsön után ismét kölcsönbe), Nikola Trujics (szerb, Larisza – Görögország), Szabó Bence (ZTE – szabadon igazolhatóként), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország).