Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Ferencvárosi TC csapata van a célkeresztben.

 

Az OTP Bank Liga NB I. 25. játéknapján a rekordbajnok Ferencvárosi TC otthonában, a Groupama Arénában vendégszerepel együttesünk. A szombaton 17 órakor kezdődő találkozót, mint arról már beszámoltunk zárt kapuk mögött rendezik. A magyar kormány ugyanis szerdán a koronavírus-járvány miatt megtiltotta a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvényeket.

 

 

A Ferencvárosi TC közleményét változás nélkül közöljük: 

Közlemény

Az FTC-nek az emberek egészsége az első, így visszavonásig zárt kapuk mögött játssza le hazai mérkőzéseit.

A koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött szerdai ülésén a kormány.

A Magyar Labdarúgó Szövetség előírásának is megfelelve a Ferencvárosi Torna Club ezért zárt kapuk mögött játssza le hazai bajnoki találkozóit. A döntés visszavonásig érvényes.

A hatósági előírásokat a Ferencvárosi Torna Club maximálisan betartja, mert az FTC-nek az emberi élet és egészség az első. Az intézkedés már a hét végi, Kaposvár elleni hazai találkozót is érinti, amelyet tehát már nézők nélkül játszunk le.

 

A mérkőzésre visszatérve. A szombati bajnokit a fővárosi gárda az első, míg csapatunk az utolsó helyről várja, így a papírforma egyértelmű hazai sikert jósol. Bár közhely, de a labda kerek, így bármi megtörténhet, hiszen a tét a ferencvárosiak vállát nyomja jobban, hiszen csak egy pont az előnyük az üldöző MOL Fehérvár előtt. Igaz, a Fradi két mérkőzéssel kevesebbet játszott eddig, hiszen a Debrecen és az Újpest elleni bajnokiját áprilisban pótolja.

Együttesünk eddig huszonhat meccset vívott az első osztályban a Ferencváros ellen. A fővárosiak eddig kilenc, míg csapatunk öt mérkőzésen hagyta el győztesen a pályát, tizenkét alkalommal pedig döntetlen született. Az idei szezon első mérkőzését Oleksandr Zubkov találatával nyerték meg a ferencvárosiak, míg a második, kaposvári összecsapás öt gólt hozott. Bár csapatunk Ádám Martin góljával vezetést szerzett, de a Fradi fordítani tudott. Csiki Norbert gólja visszahozta csapatunk számára a pontszerzési reményeket, de Boli Sylvestre találata eldöntötte a három pont sorsát.

Az FTC a legutóbbi öt mérkőzés alapján igen váltakozó formát mutat, hiszen kétszer nyert (Debrecen, Fehérvár), míg kétszer játszott döntetlent (ZTE, Budapest Honvéd) és egy sima vereséget szenvedett a Mezőkövesd ellen.