Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 19. fordulójában, azaz az első kör zárásakor a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő VSC otthonában lép pályára csapatunk. A vasárnap 13 órakor kezdődő találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a Fejér megyei együttessel. A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő VSC egy igen fiatal klub, hiszen 24 évvel ezelőtt, 1997-ben alapították. Az egyesület azonban jogutódja az 1951-ben alakult Gárdonyi DISz csapatának. A gárdonyiak 2020 nyaráig csak a megyei bajnokságokban szerepeltek. A 2019/2020-es idényt hozta meg számukra az áttörést, hiszen vezették a Fejér megyei első osztályú bajnokságot, amikor azt félbeszakította a világméretű koronavírus-járvány. A Velencei-tó partján lévő település csapata pedig így felkerült a harmadik ligába. Ez előző évadot is a Nyugati csoportban töltötték, s 38 fordulót követően a bent maradást érő 16. helyen zártak.

 

Jelen

A gárdonyiak a tizenkilencedik helyről várják a tizenkilencedik játéknapot. Az elmúlt fordulók során csupán két sikert könyvelhettek el a tópartiak, akik a Puskás Akadémia a Gyirmót második csapatait múlták felül. A Gárdony nem kezdte jól a bajnokságot, emiatt már augusztus végén vezetőedzőt váltott a klub: Bojan Lazics helyét Helm András vette át a kispadon, segítőjének pedig Balogh Zsoltot nevezték ki. Az új trénerrel szerezte a fent említett két győzelmet a csapat, s a hat pont mellet még négyet gyűjtöttek be a Fejér megyeiek a Bicske, a ZTE II., a Balatonfüred és az Andráshida ellen.

 

Közös múlt

Csapatunk ebben a szezonban már találkozott a Gárdonnyal. A MOL Magyar Kupa első fordulójában éppen a Fejér megyei csoportriválist sodorta együttesünk útjába Fortuna. Az a találkozó igencsak kiélezett küzdelmet hozott, azonban János Norbert találatával csapatunk jutott tovább. Bajnoki mérkőzésen viszont még nem találkoztak egymással a felek.