Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga NB II. 22. fordulójában a Kazincbarcika SC otthonába, a Kolorcity Arénába látogat csapatunk. A vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzést csapatunk a 15., míg aktuális ellenfelünk a 17. helyről várja.

A Kazincbarcika SC még Boér Gábor irányításával kezdte el az idei szezonra való felkészülést, azonban a bajnoki rajt előtt nemsokkal elcsábította az edzőt az élvonalban érdekelt ZTE FC, így Vitelki Zoltán tért vissza a borsodi gárdához. A télen újabb edzőváltáson esett át a gárda, hiszen előző év végén Pacsi Bálintot nevezték ki a borsodi csapat élére.

A kazincbarcikaiak, csapatunkhoz hasonlóan január negyedikén kezdték el a tavaszi szezonra való felkészülést. Ez idő alatt három felkészülési mérkőzést vívtak. Az elsőn döntetlenre végeztek a Nyíregyháza ellen, a másodikon kikaptak a Kisvárdától, míg a főpróbán szintén vereséget szenvedtek a DVSC gárdájától.

A kazincbarcikaiak a mögöttünk hagyott 21 játéknap során hat alkalommal örülhettek győzelemnek, míg négyszer a pontszerzésnek. Tizenegy mérkőzésen pedig alulmaradtak.

A két csapat történelme nem tekint vissza nagy múltra. A másodosztályban mindösszesen háromszor találkoztunk a kazincbarcikaiakkal. A Merkantil Bank Liga 2018/2019-es kiírásában, idegenben egy kettő-kettővel végződő találkozón szereztünk egy pontot, míg hazai környezetben Nagy Krisztián és Beliczky Gergő találatival nyertünk. A jelenleg is zajló évad őszi felében pedig egy-egyre végződött az összecsapás.

A kazincbarcikaiak a téli átigazolási időszak során eddig négy labdarúgót szerződtettek. Csősz Richárd a DVSC-től, Korbély Kristóf a DVTK-tól, Kovács Máté az MTK-tól, Tóth-Gábor Kristóf pedig a Budapest Honvédtől érkezett hozzájuk kölcsönbe. A távozók listája sem túl bő, hiszen Bereczki Dániel és Iszák Dominik hagyta el az együttest.