Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Kisvárda Master Good csapata van a célkeresztben.

 

Az OTP Bank Liga NB I. huszadik fordulójában egy igen hosszú utazás és a Kisvárda Master Good csapata vár együttesünkre. Szombaton 17 órakor kezdődő bajnokit a hazaiak a tizedik, míg együttesünk az utolsó helyről várja.

 

 

Akárcsak az őszi mérkőzésen, úgy a most következőn is egy edzőváltás után lép pályára csapatunk a Kisvárda ellen. Akkor Miriuta Lászlót a Kocsis János, Dajka László páros váltotta a kispadon, akiknek a kinevezése a tavalyi év végéig szólt. Az elmúlt pár mérkőzésen még ők ketten irányították a kisvárdai egyletet, ám csütörtökön már Bódog Tamást nevezte ki vezetőedzőjének az észak-magyarországi klub. Így a korábban Diósgyőrben dolgozó tréner meccsel már a szombati találkozón.

– Az eddigi szakmai stáb megbízatása 2019. december 31-ig volt érvényes, majd mégis mindenki vitte tovább a feladatát – nyilatkozta a kisvárdaiak honlapjának Révész Attila, sportigazgató. – Dajka László vezetőedző két területen végzett munkát, kiemelt feladata volt az akadémiánkon is a tehetséges gyerekek szemmel tartása, ennek köszönhetően több fiatal is velünk edzett az őszi szezonban, majd az egyiptomi edzőtáborban is. Menet közben szélesebb körűvé vált a munkánk az akadémiánkon, így az ő teendői is megsokasodtak. Amikor a vezetőedzői poszt betöltéséhez megfelelő végzettségű Dajka Lászlót októberben újra kineveztük, akkor is hangsúlyoztuk, hogy Kocsis János felel elsősorban a szakmai munkáért, az utóbbi időben pedig Erős Gáborral együtt alkottak triumvirátust. Már a tél folyamán megfogalmazódott bennünk, hogy célszerű egy személy kezébe adni a vezetőedzői feladatot, a stáb tagjai tisztában voltak vele, hogy keresem a megfelelő személyt erre a posztra, olyasvalakit, aki a kombinatív játékra alapuló támadójátékra törekszik. Azzal együtt is, hogy közösen is nagyon jól dolgoztak, remekül felkészültek az utóbbi mérkőzéseinkre.

A Kisvárda vezetőedzői posztjára több jelelt is volt, köztük a korábbi szövetségi kapitány Pintér Attila, valamint Preisinger Sándor.

– Igen, nem titok, hogy három edző került a képbe, Bódog Tamás mellett Preisinger Sándor és Pintér Attila – folytatta Révész Attila a klubhonlapnak adott interjút. – Mindhárman igen felkészült szakember benyomását keltették, örülök neki, hogy a magyar edzői karban ilyen kvalitású edzőket is találni. Hangsúlyozni szeretném, hogy a mostani váltás, nem az idei három meccsünk eredményének következménye, mindenképpen léptünk volna, csak a jelöltekkel folytatott alaposabb egyeztetések ennyi időt vettek igénybe. Mindhármukat alkalmasnak találtuk a feladatra, nagyon nehéz volt meghozni a döntést, végül minden szempontot figyelembe véve Bódog Tamás mellett tettük le a garast. A kiválasztásnál fontos volt a nyelvismeret, hogy a csapaton belüli kommunikációban ne legyen semmiféle hiányosság. Tamás egyenesen a lakhelyéről, Németországból érkezett a zalaegerszegi mérkőzésünkre, amelyet a helyszínen tekintett meg, majd csütörtökön minden kérdésben megegyeztünk. Bódog Tamás számára nem teljesen ismeretlen az NB I. mezőnye, hiszen korábban dolgozott már élvonalbeli csapatnál, annak az időszaknak a tapasztalatait is fel tudja majd használni, illetve a mentalitása is tetsző volt a számunkra. Bódog Tamás több volt Diósgyőrben, mint vezetőedző, hiszen szakmai igazgatóként az utánpótlást is felügyelte, itt viszont egyértelműen a felnőttcsapat irányítása lesz a feladata, ezt ő külön is kérte, hogy így legyen. Ez az igény találkozott a miénkkel. Az utóbbi meccsek sikertelenségébe az is belejátszott, hogy az első három helyezett ellen is játszottunk, most következik egy olyan szakasz, ahol joggal várjuk el a pontok gyűjtögetését a csapattól. A Kaposvár elleni mérkőzésen érthetően nem lesz Bódog Tamás számára teljesen ismerős a csapat, így nagyobb szerep hárul majd az eddigi stábra. A kispad előtt viszont már Bódog Tamás áll, aki a Puskás Akadémia elleni következő összecsapásunkra már egy meccs tapasztalatával fog felkészülni. Szeretnénk egy nyugodtabb tavaszt, hogy utána folytatódhasson a klub folyamatos előrelépése és Tamással a közös munka.

 

Téli játékosmozgás a Kisvárdánál:

Érkezők: Dombó Dávid (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Fernando Viana (brazil, Botev Plovdiv – Bulgária), Jelena Richárd (Kozármisleny FC), Iasmin Latovlevici (román, Bursaspor – Törökország), Nemanja Obradovics (szerb, FK Szpartak Szubotica – Szabadka, Szerbia), Szlobodan Szimovics (szerb, BATE – Fehéroroszország).

Távozók: Anderson Pico (brazil, Gremio Esportivo Juventus – Brazília, szabadon igazolhatóként), Felipe (brazil, visszavonul?), Hugo Seco (portugál, SC Farense – Portugália, szabadon igazolhatóként).