Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a MOL Fehérvár FC II. csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának 13. fordulójában, szerdán 13 órakor a MOL Fehérvár FC II. ellen lép majd pályára csapatunk Székesfehérváron. A mai napig sokak által csak Vidi együttes már a negyvenes évek óta tart fent második számú csapatot, amely kezdetben a megyei bajnokságokban szerepelt kisebb-nagyobb kihagyásokkal. 2007-tól azonban folyamatosan szerepeltet tartalékcsapatot az NB-s bajnokságokban a székesfehérvári klub. A 2008/2009-es szezontól kezdődően négy évadon keresztül Videoton FC-Puskás Akadémia néven szerepelt a csapat, amely ebben az időszakban három bajnoki szezont töltött a második ligában. 2012 óta pedig folyamatosan a harmadosztály tagja.

 

Közös meccstörténelem

Klubunk eddig négy alkalommal találkozott a MOL Fehérvár FC második számú csapatával, mindannyiszor az NB III. Nyugati csoportjában. Az első alkalomra 2016 októberében került sor, s ez igen emlékezetesre sikerült együttesünk szempontjából, hiszen hat-nullára nyert Kaposváron. Góljainkon Hujber Tamás, Havas Attila, Házi Bence, Zsivoczky Péter, Kollega Krisztián és Jovánczai Zoltán osztozott. A székesfehérvári visszavágó is jól sikerült, mivel Nagy János találatának, illetve Hujber Tamás duplájának köszönhetően idegenben három-egyre nyert csapatunk. A következő évadban azonban visszavágtak a székesfehérvári fiatalok. A cukorgyári gödörben ugyanis egy-nullára nyertek (a mérkőzés ide kattintva nézhető vissza), míg hazai környezetben kettő-kettes döntetlent értek el.

 

Jelen

A MOL Fehérvár FC második számú csapata tizenkét forduló követően a tabella kilencedik helyét foglalja el. A székesfehérvári fiatalok neve mellett mindenből négy áll, azaz négy győzelem, négy döntetlen és négy vereség. Az elmúlt öt mérkőzésen nem talált legyőzőre a Fehérvár II. Szalai Tamás csapata a ZTE II., a Gárdony, a Pápa és az Andráshida ellen zsebelte be a három pontot, míg a Balatonfüred, a Tatabánya, a Sopron és a Kelen ellen egy-egy pont jutott a székesfehérváriaknak. A Puskás Akadémia II., a Mosonmagyaróvár, a Gyirmót II. és az ETO Akadémia ellen pedig kikapott az együttes. Hazai pályán két győzelem, két döntetlen és három vereség a Fehérvár II. mérlege.