Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Sárvár FC csapata van a célkeresztben.

 

A MOL Magyar Kupa hatodik, egyben első főtáblás fordulójában a Vas megyei első osztályban szereplő Sárvár FC otthonában szólítják majd pályára csapatunkat szombaton 15 órakor.

1912-ben alakult meg a Sárvári Labdarúgó Klub. A klub színei az alapítástól kezdve és azóta is: zöld -fehér. Ez volt az első sportegyesület Sárváron. Akkoriban labdarúgás, torna, atlétika, illetve kerékpározás tartozott a sportágak közé. 1950-es évek elején hozzáláttak egy modern sporttelep felépítéséhez, amely a cukorgyáré volt, majd privatizációja után a városé lett. Akkoriban az ország egyik legjobb gyepszőnyege várta a pályára lépő csapatokat Sárváron, a mai fürdő helyén. 1995-től a cukorgyár egyedül már nem tudta fenntartani a sportegyesületet és Sárvári Cukorgyár – Kinizsi átalakult Sárvári Kinizsi Sportegyesületté. A cukorgyár, mint támogató továbbra is az egyesület része maradt. Átalakuláskor az egyesület labdarúgó, kézilabda, teke, és természetjáró szakokkal rendelkezett, utána egy évre a labdarúgó szak úgy döntött, hogy önálló sportegyesületet hoz létre. 1997. január 13-án kivált a labdarúgó-szakosztály és önállóan, Sárvár FC néven szerepelt tovább az NB II-ben. Majd 2000-ben az átszervezett bajnokságban az utolsó osztályozó mérkőzésen Nagy Mihály irányításával kiharcolta az NB I/B-ben való indulás jogát. A sárváriak számára a mai napig a másodosztályban való indulás a csúcs. A csapat azóta jobbára a harmadik és a negyedik vonalban szerepelt.

A sárváriak az előző, koronavírus miatt félbeszakított szezont még az NB III-ban töltötték, ahol a tizenharmadik helyen zártak, de az új idényre már nem vállalták a harmadosztályú kihívásokat. Jelenleg a Vas megyei I. osztály tagja a Sárvár FC, amely öt fordulót követően, egy elmaradt meccsel a harmadik helyen áll. Mérlege három győzelem és egy vereség.

A harmadosztályban vívott már tétmérkőzést klubunk a Sárvárral. A 2016/2017-es szezonban, a NB III. Nyugati csoportjában együttesünk idegenben három-egyre, míg hazai pályán Szakály Attila büntetőjével egy-nullára győzött. Reméljük, hogy ez a jó sorozat szombaton sem szakad meg.