Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata érkezik a cukorgyári gödörbe. A Tisza-partiak a 15. helyről várják a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozót, hiszen az elmúlt tizenkét bajnoki során négyszer nyertek, kétszer játszottak döntetlent, míg hatszor maradtak alul, így tizennégy pont áll a nevük mellett. A szegediek számára nem indult jól a szezon, hiszen a hetedik fordulóban szerezték meg az első győzelmüket a BFC Siófok otthonában. Ez azonban akkora lendületet adott a csapatnak, hogy utána legyőzte a Szolnokot, majd a DEAC-ot is, míg a negyedik sikerüket előző vasárnap aratták az Ajka ellen.

A szegediek szerdán is pályára léptek, hiszen akkor pótolták a Gyirmót ellen elmaradt bajnokijukat, melyen a kisalföldiek egygólos győzelmet arattak.

Együttesünk eddig tizennyolc alkalommal találkozott a Szegeddel, hatszor az első, míg tizenkétszer a második ligában. Az NB I.-ben csapatunk felé billen a mérleg nyelve, mivel háromszor nyert, s két döntetlen mellett egyszer kikapott. A másodosztályban már a Tisza-partiak vannak fölényben, hiszen csapatunk csak kétszer nyert, míg öt döntetlen mellett ugyanennyi vereség a szerepel az örökmérlegben.
(A teljes Kaposvár-Szeged -18 meccsből álló – bajnoki mérleg Vitos Györgytől, a szegediek négy évtizede hű krónikásától származik.)

A két klub legutóbb az NB II. 2014/2015-ös kiírásában találkozott egymással. Akkor Kaposváron egygólos szegedi siker született, míg a Tisza-partján egy-egy döntetlennel zárul a bajnoki.

 

Így változott a szegediek kerete a szeptemberben véget ért átigazolási időszakban:

Érkezett: Ásványi Balázs (Nyíregyháza), Dobos Áron (Fortuna Sittard – Hollandia, legutóbb kölcsönben ETO FC Győr), Gréczi Márton (Békéscsaba), Kóródi Nándor (Debreceni VSC – kölcsön után végleg), Orosz Márk Erik (Hódmezővásárhely – kölcsönből vissza), Ódor Máté (Szeged-Csanád GA U19), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Nyíregyháza – szabadon igazolhatóként), Takács Tamás (szerb-magyar, Mezőkövesd – kölcsönbe), Simon Ádám (ETO FC Győr), Varga Bence (MTK Budapest), Szilvási Péter (Tiszaújváros).

Távozott: Alekszics Branimir (szerb-magyar, ?), Andorka Péter (befejezte pályafutását), Horváth Marcell (Bicske – kölcsönbe), Hudák Martin (Soroksár), Koszó Balázs (BKV Előre), Kuti Krisztián (Cegléd), Orosz Márk Erik (Hódmezővásárhely – ismét kölcsönbe), Szántai Levente (befejezte pályafutását), Tóth Máté (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Vankó Imre (ETO FC Győr), Zvara Dávid (Tiszakécske).