Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Szolnoki MÁV FC csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Szolnoki MÁV FC otthonában, a Tiszaliget Stadionban lép pályára csapatunk. A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapás előtt ismerkedjünk meg egy kicsit jobban a szolnoki együttessel, melyet 1910 májusában alapítottak. A szolnokiak, akiket 2019 óta irányít a tabella tizedik helyéről várják a találkozót. A mögöttünk hagyott 29 bajnokiból tizenegyet nyertek meg, míg kilenc-kilenc alkalommal játszottak döntetlent, illetve kaptak ki. Ebben a szezonban a Tiszaligeti Stadion egy szinte bevehetetlen erőd, hiszen a Szolnok a tizenegy győzelméből tízet is hazai környezetben aratott. Eddig csupán négy csapat tudott onnét ponttal távozni: a Békéscsaba eggyel, míg a Gyirmót, Szeged, Pécs trió hárommal. Az idegenbeli statisztikájuk már nem csillag ilyen fényesen, hiszen tizenöt mérkőzésből csak egyet tudtak megnyerni a Tisza-partiak, míg nyolcszor szereztek egy pontot. Ősszel, Kaposvárról is pont nélkül távoztak, hiszen Balázs Zsolt találatának köszönhetően csapatunk a cukorgyári gödörben tartotta a három pontot.

A háromhetes válogatott szünetben egy felkészülési mérkőzést vívott a Szolnoki MÁV FC a szintén másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen, amely gólnélküli döntetlennel zárult. A szolnokiak nem örvendtek jó formának a leállás előtt, hiszen öt bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni. Igaz, azt a Vasas FC ellen, de kikaptak a sereghajót DEAC csapatától, a Gyirmóttól, a Szegedtől és legutóbb az Ajkától.

A két csapat másodosztályú mérlege eléggé kiegyenlített. Eddig 15 alkalommal találkoztak egymással a felek, csapatunk hat, míg a Szolnok öt győzelemnek örülhetett, míg négy alkalommal született döntetlen.