Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Szolnoki MÁV FC csapata van a célkeresztben.

 

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a Szolnoki MÁV FC csapata érkezik a cukorgyári gödörbe. A Szolnoki MÁV SE Papp Dénes MÁV Műhelyi főmérnök kezdeményezésére 1910. május 11-én alakult 23 taggal. Elsőként a futballisták, birkózók és kerékpározók alakították ki közösségeiket. 1937 júliusában az MLSZ az NB II osztály felállítása mellett döntött, ahová amatőr csapatok is kerültek, így a magyar vasutas bajnok Szolnoki MÁV is. Az újonnan életre keltett bajnokságot megnyerte, így története során először szerzett jogot az NB I-es tagságra, ahol zsinórban kilenc szezont töltött. Ezt követően évekig a másod-, illetve a harmadosztályban szerepelt a csapat. Az újabb áttörést a 2009/2010-es bajnoki évad jelentette. A vezetők az NB I-be való feljutást tűzték ki és a játékoskeretet is ennek megfelelően alakították ki. A várt eredmény nem is maradt el, így 62 esztendő után újra a legmagasabb osztályban szerepelt a Szolnoki MÁV FC. A legmagasabb osztályban egy szezont töltött el. Ekkor kétszer is megmérkőzött csapatunkkal a Szolnok. Ősszel, a Tisza-parton Szepessy Róbert és Milan Peric góljainak köszönhetően csapatunk kettő-egyes sikert aratott. Tavasszal azonban sikerült visszavágnia a szolnokiaknak, akik elvitték a három pontot a cukorgyári göndörből. A bent maradáshoz azonban ez sem volt elég számukra. Azóta pedig – egy NB III-as kitérőtől eltekintve – a másodosztály tagja a Szolnok.

Az idei szezont jól kezdte a Szolnoki MÁV FC, hiszen az első három fordulóban veretlen maradt. Ezt követően bár kikapott a DVSC otthonában, de újabb hét pontot szerzett a Siófok és a DEAC legyőzésével, valamit a Gyirmót elleni döntetlennel. A legutóbbi két játéknapon a Vasas otthonában ért el döntetlent, majd hazai pályán legyőzte az Ajkát. Így az eddig összegyűjtött 18 pontjuknak köszönhetően az ötödik helyről érkeznek a cukorgyári gödörbe a Tisza-parti legények.

A két csapat másodosztályú mérlege igen kiegyenlített. Eddig 14 alkalommal találkoztak egymással a felek és öt-öt győzelem mellett négy döntetlen született.

 

Jöttek-mentek, így változott a Szolnok kerete:

Érkezett: Bárdos Bence (Diósgyőri VTK – kölcsön után ismét kölcsönbe), Kónya Márk (DVSC), Szabó Balázs (Taksony), Szekszárdi Tamás (Nyíregyháza), Tajti Balázs (Mol Fehérvár).

Távozott: Annus Árpád (Monor), Albert Ádám (Jászberény), Ágoston Donát (FC Dabas), Ágoston Kristóf (jászberényi kölcsön után Törökszentmiklós), Kormos Dávid (Kerekegyháza), Papp Szilárd (Nagykanizsa), Simon Attila (Taksony), Szabó Péter (Békéscsaba), Szabó Richárd (Füzesgyarmat).