Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a Technoroll Teskánd KSE csapata van a célkeresztben.

 

Az NB III. Nyugati csoportjának harmadik fordulójában, vasárnap 19 órakor a Technoroll Teskánd KSE csapata lép pályára Kaposváron. A találkozó előtt ismerkedjünk meg egy kicsit behatóbban az 1960-ban alapított zalai klubbal, melynek történelmét ide kattintva lehet éves lebontásban tanulmányozni. A Teskánd a kilencvenes évek végétől szerepeltet rendszeresen csapatot a megyebajnokságban. A kétezres évek elején léptek egyet felfelé és akkor a negyedik osztálynak számító NB III. Bakony csoportban futballoztak négy évadon át. A kiesést követően pedig a Zala megyei első osztály meghatározó szereplője volt a klub.

 

Jelen

A Teskánd az előző idényben a legtöbb, szám szerint 65 pontot szerzett a Zala megyei első osztályban, amivel megszerezte az aranyérmet. A harmadosztályért vívott osztályozó előbb Szegedre utaztak a teskándiak, ahol 4–3 arányban nyertek a Szegedi VSE otthonában, majd egy hét múlva hazai pályán is legyőzték a Tisza-partiakat (2–1), így ezt a szezont már a harmadik ligában kezdték. Az első fordulóban Tatabányán szólították pályára Pergel Attila fiait, akik bár két gólt is lőttek, de öt-kettő arányban alulmaradtak. A második körben viszont megszerezték az első sikerüket, hiszen otthon három-egy arányban verték a Balatonfüredet. A MOL Magyar Kupától viszont az első körben búcsúzott a Teskánd, amely hazai pályán nagy zakót kapott, ugyanis hét-nullára kapott ki a BVSC-Zuglótól.

 

Egymás ellen

A két csapat számára a vasárnapi bajnokival kezdődik el a közös történelem.