Sorozatunkban bemutatjuk együttesünk soron következő ellenfeleit. Ezúttal a ZTE FC csapata van a célkeresztben.

 

Hatpontos mérkőzés következik csapatunk számára az OTP Bank Liga NB I. 15. fordulójában, hiszen az előttünk álló ZTE FC otthonában lépnek pályára labdarúgóink. A szombaton 17 órakor kezdődő találkozót a zalaiak a tizenegyedik helyről, míg együttesünk a tizenkettedik helyről várja, a két csapat közti különbség pedig öt pont, így mindkét fél számára kiemelten fontos a soron következő összecsapás. 

A két klubban igen sok a közös, hiszen egyszerre jutottak fel a másodosztályból az elsőbe, ahol eddig mindkét fél csak két győzelmet aratott, de a zalaiaknak emellett összejött öt darab döntetlen is. 

A keretünkben több olyan labdarúgó is van, aki korábban megfordult a ZTE csapatában, hiszen Pogacsics Krisztián, Fodor Marcell, Nagy Tamás, Szakály Attila, Aljosa Vojnovic és Balázs Zsolt is szerepelt korábban Zalaegerszegen. Utóbbit kérdeztük, hogy mit vár a szombati mérkőzéstől.

– Két időszakot is eltöltöttem Zalaegerszegen – nyilatkozta honlapunknak Balázs Zsolt, együttesünk labdarúgója. – Az elsőben az utánpótlásból kerültem fel a felnőtt együtteshez, bemutatkozhattam az NB I-ben is, de amikor kiesett a csapat eligazoltam. Ez az időszak abszolút pozitív volt, hiszen sok mérkőzésen léptem pályára és úgy érzem, hogy a játék is jól ment. A második már kevésbé volt sikeres, nem igazán emlékszem rá szívesen vissza. A szombati mérkőzést már nagyon várom. Ha ránézünk a tabellára, akkor ezt a mérkőzést muszáj lenne megnyernünk, de nyilván Zalaegerszegen is úgy gondolkodnak, hogy kit verjenek meg, ha nem minket. Biztos, hogy jó mérkőzés lesz, hiszen mind a két csapat győzni akar. Ha tudjuk hozni a legjobbunkat, akkor biztos, hogy három ponttal térünk majd haza.