Fontos győzelmet aratott csapatunk a Komárom VSE ellen az NB III. Nyugati csoportjának tizedik fordulójában.

 

Az egykori szövetségi kapitány, Bozsik Péter által irányított, a bajnokságban igen jól szereplő Komárom VSE együttesét fogadta a Rákóczi Stadionban csapatunk, amelyben sérülés miatt ezúttal nem lehetett ott Gál Mátyás, akit a saját nevelésű Szederkényi Ádám pótolt a középpályán. A kissé átszervezett csapatunk nagyszerűen kezdte a mérkőzést, hiszen már az első negyed órán belül megszerezte az előnyt Bíró Dominik találatával, aki Borbély Ákos remek passzát váltotta közelről gólra. Az előny megnyugtatta együttesünket, amely a folytatásban remekül futballozott, nagyszerű, lendületes támadásokat vezetett, amiben folyton benne volt a veszély. Sőt, a kétgólos vezetés is benne volt a levegőben, főleg miután Bíró Dominik ugrott ki, de buktatta őt Csendes Péter, ami meglepő, hogy a játékvezető ezt nem látta szabálytalannak, pedig támadónk egyedül vihette volna a kapura a labdát. A szünet előtt átvette a meccs irányítását a Komárom, amelynél Végh Tibor belsőzött a bal kapufára, de a szünetig nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani a mezőnyfölényből.

A második félidő elején ismételten Végh Tibor veszélyeztetett, aki ezúttal a bal alsó sarkot vette célba fejjel, Pogacsics Krisztián bravúrral védett. A komáromiak nyomása egyre nagyobb lett, csapatunk ritkán tudott csak támadást vezetni, ezt a szurkolók is érezték, s folyamatosan biztatták a játékosokat. A komáromiak egyre nagyobb lehetőségeket tudtak kidolgozni, de talán a 71. percben álltak a legközelebb a gólhoz, amikor Tóth Dárius egy csel után hat méterről lőtt, azonban Pogacsics Krisztián lábbal szedte ki a labdát a jobb alsóból. Csapatunk erejét bár nagyon emésztette a védekezés, de így is eldönthettük volna a mérkőzést. Pintér Norbert ugyanis az utolsó negyed órában kétszer is ziccerbe került. Előbb Borbély Ákos labdájával ugorhatott ki a támadó, azonban Szabó Marcell óriásit védett. Pár perc múlva újra eldönthette volna a három pont sorsát, ezúttal Bíró Dominik hozott önzetlenül helyzetbe, de fordulásból leadott lövését lábbal védte a vendégek kapusa.

Az utolsó perekre így akadtak izgalmak, de a szurkolók segítségével csapatunk legyőzte a Komáromot, s hitet adó győzelmet aratott.

 

Bozsik Péter: – A győztes csapat szempontjából az ilyen a legszebb siker, míg a vesztes nézőpontjából egy bosszantó vereség. Kétségtelen tény, hogy a hazaiaknak volt egy-két nagy helyzetük, főleg a meccs végén, amikor már kinyíltunk. Összességében mi irányítottuk a találkozót, sokkal többet volt nálunk a labda, kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Az is tény, hogy sok hibával játszottunk, rossz döntéseket hoztunk, emiatt nem tudtunk annyi helyzetet teremteni, amennyit a játék képe alapján lehetett volna. Ami lehetőségünk volt, azt pedig kihagytuk.

 

Nagy Tamás: – A csapat mindig tesz azért, hogy meccset nyerjen, bár néha azért is, hogy ne. Utóbbi viszont nem szándékos. A hibák még mindig benne vannak a játékunkba, de az nagyszerű érzés, hogy ezt a mérkőzést meg tudtuk nyerni. Igaz, könnyebbé is tehettük volna, hiszen erre bőven megvoltak a lehetőségeink. Sok tapasztalatra van még szüksége pár játékosnak ahhoz, hogy megtanuljanak bizonyos helyzeteket kezelni és akkor sokkal könnyebben nyerjük az ilyen jellegű mérkőzéseket. Az viszont nagyon-nagy dolog, hogy egy-nullára nyertünk. Fontos, hogy szintet tudjunk lépni, mert nem itt van a helyünk. Vannak még lyukas posztjaink és megérezzük, ha egy játékos kiesik, hiszen nagy szükségünk lett volna egy olyan stabil pontra, mint Gál Mátyás. Összességében egy élvezetes, nyitott mérkőzést nyertünk meg.

 

 

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. V.: Horváth P. (Illés, Szkrajcsics).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Lakatos G., Czuczi – Borbély, Zvara, Szederkényi (János N., a 67. percben), Zólyomi – Pintér N., Bíró D. (Kondor, a 85. percben), Mayer M. (Palkovics, az 58. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Komárom VSE: Szabó M. – Hajba, Csendes, Tóth D., Schiller – Gelencsér – Szecsődi (Szántó, a szünetben), Simigla, Csernák, Végh T. – Szileszki (Tóth P., a szünetben). Vezetőedző: Bozsik Péter.

Gólszerző: Bíró D. (a 12. percben).

Sárga lap: Kondor (a 91. percben), illetve Simigla (a 86. percben), Csernák (a 92. percben).