Vasárnap először utazik idegenbe az új bajnokság során a Kaposvári Rákóczi labdarúgó csapata. Sisa Tibor tanítványai a Magyar Kupa győzteséhez, a Kecskeméthez látogatnak.

Nem csoda, ha szeretnének szűkíteni a tavasszal a hírös városban szabott zakón, ám nem lesz könnyű dolguk, hiszen Európa Ligában szerepelt csapat várja vasárnap a Kaposvári Rákóczit. A Kecskemét a Magyar Kupa védőjeként indul harcba, és az idei bajnokságban szeretnének a mezőny első felében végezni. Egy biztos#!# nyílt csata várható két támadó szellemű csapat között. 
– Úgy gondolom, hogy a támadóikat kellene valahogy lefogni, mert nagyon gyors csapat, jól passzolnak, sok gólt lőnek. Mi a Fradi ellen jól játszottunk, ha ezt a formát tudjuk tartani, akkor pontot szerzünk, de ehhez pontosnak kell lenni ott hátul – mondta Hegedűs Dávid, a Rákóczi játékosa.
A Kecskemét is tisztában van vele, hogy nem lesz sétagalopp a találkozó. A lila-fehérek pénteken hajnalban érkeztek haza Kazahsztánból, így több mérkőzés lesz a lábukban. 
– Én is olvastam hogy sok helyen kicserélődött a Kaposvár. Mi jó úton járunk, nyílt lesz a találkozó, támadó szelleműek vagyunk mi is, ők is, gólzáporos mérkőzésre számítok – nyilatkozta Kecskemétről telefonon Mohl Dávid.
A kaposváriaknál csupán Balázs Benjáminra nem számíthat a vezetőedző, a többiek harcra készek, igaz, erőbeli lemaradása több labdarúgónak akad még. A találkozó vasárnap 19 órakor kezdődik, a kapos.hu és a sonline.hu internetes portálon figyelemmel követhetik a mérkőzés alakulását, a Kapos Televízióban pedig hétfőn fél hattól láthatják felvételről az összecsapást.
* * *

Az nb1.hu portál megkérdezte a két szakvezetőt az esélyekről
Tomislav Sivic (KTE)#!# – Az Európa Ligát már lezártuk, sajnáljuk, hogy nem sikerült továbbjutnunk. Innentől kezdve már csak a bajnokságra koncentrálunk, előre kell nézni mindig. A Kaposvár ellen mindig szoros meccseket játszunk, de most nincs mese, nyernünk kell. Akár a Videoton, akár a Kaposvár, akár a Manchester United ellen lépünk pályára, mindig a három pontért szállunk harcba.

Sisa Tibor (Rákóczi FC)#!# – Ismét nagyon jól erősített a KTE, így nem ígérkezik könnyűnek a Magyar Kupa-győztes otthonába látogatni. Az előbb kezdett felkészülés, illetve a lejátszott tétmérkőzések miatt valószínűleg előrébb is tartanak, mint mi, nekünk még sok munka kell ahhoz, hogy minden gördülékenyen üzemeljen. Apróbb sérülések is okozhatnak nehézségeket, és még el-lgondolkozunk rajta, hogy akár három pontot szerezhettünk volna a nyitányon. De ezek a dolgok nem vehetik el a figyelmünket. Egy nehéz ellenfél otthonából kell hazajönnünk vasárnap úgy, hogy már több pont álljon mögöttünk, mint előtte volt. Ehhez a maximumot kell nyújtania mindenkinek.