Érdekesen alakultak az eredmények a labdarúgó OTP Liga szombati játéknapján, így fontos lenne, hogy a Rákóczi ne maradjon pont nélkül Kispesten, a vasárnap 16 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésen. A kaposváriak fiatal középpályását, Horváth Tamást kérdeztük.

Horváth Tamás– Már kedden elkezdtük a felkészülést a Honvéd ellen – kezdte Horváth Tamás. – A hangulat rendkívül jó volt, végig felszabadult volt a csapat, ami szerintem jó előjel lehet. A Honvéd saját otthonában eredményes, a támadójátéka kifejezetten jó, így valószínűleg nem lesz könnyű a dolgunk.

– Mivel lennél elégedett a Honvéd otthonában?
– Mindent megpróbálunk, nyerni szeretnénk ezen a mérkőzésen! Szeretnénk első idegenbeli győzelmünket megszerezni, és ezzel bebiztosítani a bennmaradásunkat. Ez lenne a legfontosabb.
– Mi lehet a siker záloga?
– Azt hiszem, a siker titka a csapatjáték, és az, hogy mindenképpen gólt kell szerezni.

– Mit vársz a bajnoki hajrától?
– A vasárnapi, fővárosi mérkőzés után még három találkozón lépünk pályára, és jó lenne már úgy futballozni, hogy nem kell a kieséstől tartanunk.
– Mit gondolsz, ki lesz a bajnok?
– A Debrecen, mert nagy lökést adott nekik a keddi kupagyőzelem, és egyébként is jobb csapatnak tatom, őket, mint a dobogó második és harmadik okán tanyázó riválisaikat.
A Rákóczi és a Honvéd őszi, kaposvári összecsapása 2-2-es döntetlennel ért véget. A somogyiak 0-2-ről felálltak, de a győzelmet nem sikerült kiharcolniuk.