Legalább egy pontot érdemelt volna, mégis kikapott a Rákóczi a labdarúgó NB I. 2. fordulójában. A kaposváriak hiába játszottak jól és alakítottak ki számtalan helyzetet, Grúz öngólja megpecsételte a sorsukat. A vendég Újpest 1-0-s győzelemmel távozott a somogyi megyeszékhelyről.

Remek időben, népes közönség előtt indult útjára a labda a Rákóczi első hazai bajnoki mérkőzésén. Az első percekben még csak kóstolgatták egymást a csapatok, majd a hazaiak kerültek fölénybe. 
A 10. percben Kulcsár bal oldali szöglete után Grúz fejelhetett volna tisztán, de nem találta el a labdát. A 22. percben a Rákóczi kihagyta a meccs addigi legnagyobb helyzetét#!# remek támadás végén Jawad lőtt ballal, 14 méterről, Balajcza védett. Nem sokkal később az ismét balhátvédet játszó Gujic 23 méterről lőtt alig mellé. 
A 34. percben Okuka 12 méteres, lapos lövését védte Balajcza, két perc múlva Kulcsár gyors passza után Oláh lőtt 14 méterről, az újpesti kapus ismét csak nagy bravúrral védett.
A 37. percben Kulcsár lőtt kapura 22 méterről egy legurított labdát, Balajcza éppen, hogy meg tudta fogni a labdát. 
Az első félidőben egy gólhelyzete sem volt az Újpestnek, a szünet után mégis megszerezte a vezetést… A 46. percben Simek jobb oldali beadása után Grúz olyan szerencsétlenül avatkozott közbe, hogy a lábáról a kaposvári kapuba pattant a labda. 0-1.

A somogyiak kissé megzavarodtak a bekapott gól után, aztán lassan magukra találtak, és újra egymás után vezették a támadásokat. 

Az 52. percben Jawad bal oldali beadása után Oláh lőhetett volna 12 méterről, de elesett egy védő szorításában. Az 59. percben Oláh szerzett labdát az alapvonalnál, majd Balajczát megelőzve középre gurított, de ott nem érkezett senki. A 63. percben Egerszegi lőtt 17 méterről, Kovács nagy bravúrral védett.
A 70. percben Tisza rúgta le Pedrót, így megkapta második sárga lapját, és mehetett zuhanyozni.
Az utolsó húsz percben emberelőnyben futballozó kaposváriak küzdöttek, hajtottak, időnként erőlködtek, de a támadások utolsó részében mindig becsúszott valamilyen hiba. Szepessy, majd Oláh is betalálhatott volna, de nem kísérte szerencse a próbálkozásokat. A legvégén már egykapuzott a Kaposvár, de minden lehetőség kimaradt.
Sisa Tibor legénysége – főleg az első félidő alapján – győzelmet érdemelt volna, a szünet után bekapott gól viszont felborította az elképzeléseket, és a szerencse is elpártolt a fiúktól. Ha a kaposváriak a folytatásban is így játszanak és küzdenek, sok szép sikerben lehet még részük.

Kaposvári Rákóczi FC – Újpest 0-1 (0-0)

Kaposvár, 2500 néző. V.#!# Berger.
Rákóczi FC#!# Kovács Z. – Okuka, Grúz, Zsók, Gujic – Balázs B. (Hegedűs D., 64.), Pedro (Zsolnai, 80.) – Pavlovic, Kulcsár (Szepessy, 70.) Jawad – Oláh. Vezetőedző#!# Sisa Tibor.
Újpest#!# Balajcza – Szokol, Vermes, Takács, Pollák – Simek (Banai, 87.), Egerszegi (Böőr, 71.), Mitrovic (Rubus, 90.) , Tajthy – Rajczi, Tisza. Vezetőedző#!# Mészöly Géza.
Gólszerző#!# Grúz (öngól, 46.)
Sárga lap#!# Zsók (35.), illetve Egerszegi (12.), Tisza (37., 70.), Takács (90.), Banai (92.)
Piros lap#!# Tisza (70.)