Hazai pályán, döntetlennel folytatta bajnoki szereplését a Rákóczi az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójában. A második helyen álló csapatunk az ötödik helyezett Puskás Akadémia II. gárdáját látta vendégül, és hiába játszottunk óriási fölényben, még büntetőből sem sikerült bevenni a vendégek kapuját.

A forduló szombati játéknapján, hazai pályán szenvedett vereséget a listavezető Érdi VSE, így a azzal a tudattal léphettünk pályára a Puskás Akadémia második együttese ellen, hogy egy győzelemmel két pontra megközelíthetjük riválisunkat. Házi László már a találkozó előtt kénytelen volt változtatni kezdő tizenegyén, hiszen Zsivoczky Péter megsérült a bemelegítéskor, helyette Hampuk Ádám kapott lehetőséget.
 
Az első félidőben végig fölényben játszottunk, de nem tudtuk feltörni a vendégek védelmét. A legközelebb Márton András és Hujber Tamás állt a gólszerzéshez, de előbbi távoli lövése a felső lécen csattant, utóbbi pedig már csak a kapussal állt szemben, azonban nem jött össze a lövőcsel. A játékvezető viszont szabálytalanságot látott az esetnél, így a büntetőpontra mutatott, Hujber azonban kihagyta a tizenegyest.
A másik oldalon is jegyezhettünk fel lehetőségeket, előbb a volt Rákóczi játékos Kovács Tamás csúsztatása kerülte el Somodi kapuját, majd a félidő utolsó percében Hudák jó helyről elvégzett szabadrúgása került az oldalhálóba.
A második játékrészben is folytatódott a mieink meddő fölénye. A vendégek igen keveset birtokolták a labdát, ha mégis hozzájuk került, gyorsan és agresszíven szereztük vissza. Az utolsó tíz percre maradtak az izgalmak. Előbb a csereként beállt Lőrincz Bence óriási helyzetben fejelt mellé, majd Kollega, Jovánczai és végül Ludánszki hibázott el egy meccslabdát. 

Kaposvári Rákóczi FC – Puskás Akadémia FC II. 0–0
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 300 néző. V.#!# Szommer (Kis Z., Bati)
Rákóczi FC#!# Somodi – Nagy J., Ludánszki, Havas, Hadaró – Márton A., Pintér A. – Házi B. (Jovánczai, 64.), Hampuk (Lőrincz, 79.), Kollega K. – Hujber (Kertész, 57.). Vezetőedző#!# Házi László
Puskás II.#!# Tóth B. – Kiss D., Kertai, Lipcsei Á., Rétyi – Kovács T. – Szabó M. (Komódi, 79.), Hudák, Keményffy Zsigmond (Magyari, 67.) – Suscsák (Fodor Á., 91.). Vezetőedző#!# Horváth Péter
Sárga lap#!# Hadaró (44.), Pintér A. (55.), illetve Suscsák (73.)
Házi László#!# – Sajnos, a mai mérkőzésen, amit ki lehetett hagyni, azt ki is hagytuk. Több mint 80 százalékban mi birtokoltuk a labdát, mindent megtettünk azért, hogy nyerjünk, de ezúttal az utolsó pillanatokban mindig rossz döntéseket hoztunk. A kihagyott tizenegyes megfogta a csapatot, de a szünet után is igyekeztünk. A végeredménnyel nem lehetünk teljesen elégedetlenek, mert végigtámadtuk a meccset, de sajnos, vannak ilyen napok, amikor semmi sem jön össze. Ezen a hétvégén több pontot is hozhattunk volna az Érden, de csak egyet sikerült. Azzal a nem mindennapi helyzettel is meg kellett birkóznunk, hogy Nagy Krisztián az utolsó edzésen vádli sérülést szenvedett, Zsivoczky Péter pedig a bemelegítés utolsó lövésénél sérült meg, vagyis két irányítónkat is elvesztettük rövid időn belül. 

(Fotó#!# Lang Róbert)