Első idegenbeli győzelmére készül a Rákóczi NB I-es futballcsapata. Sisa Tibor legénysége a pontvadászat utolsó előtti fordulójában a már biztosan kieső Vasas otthonában lép pályára, és szeretné bebizonyítani, hogy jobb együttes, mint a piros-kék gárda. A zöld-fehéreknek érdemes hajtaniuk, hiszen ha a hátralévő két meccsüket megnyerik, akár az első tízben is végezhetnek, ezért pedig külön célprémium jár.

A Rákóczi 28 forduló után 29 ponttal a 14. helyen áll a tabellán. Egy jó hajrával még több helyezést előre lehetne lépni. 
– Én azt gondolom, erkölcsileg és anyagilag is érdekelt a csapat abban, hogy minél többet hozzon ki magából ezen a két mérkőzésen – mondta honlapunknak Illés János ügyvezető. – Természetesen jár pontprémium ezért a két mérkőzésért is, és ha mindkettőt megnyeri a csapat, akkor még az is elképzelhető, hogy olyan helyen végez, amiért célprémiumot kapnak a fiúk. Az ösztönzési rendszerünket tavaly nyáron, egyeztetve a játékosokkal, úgy határoztuk meg, hogy az első tíz hely valamelyikéért jár külön jutalom a bajnokság végén. Tehát komoly anyagi következményei lehetnek pozitiv értelemben, hogy ha a játékosok eredményesen szerepelnek.

Az ügyvezető hozzátette#!# nem csak a pénz miatt lehet fontos a sikeres hajrá. 
– Mindenkinek azért kell odatennie magát, hogy megmutassa#!# egyénileg milyen futballista, ha esetleg máshol akarja folytatni és fel akarja magára hívni a figyelmet. Ha pedig itt maradna, akkor is bizonyítsa, hogy tisztességes, jó hozzáállású sportember – tette hozzá Illés János.