Stabil NB I-es futballcsapatot és eredményes utánpótlás-nevelést szeretnének a kaposváriak. Az OTP Bank Liga 10. helyén végző Rákóczi vezetői a tervekről és a célokról tartottak sajtótájékoztatót a somogyi megyeszékhelyen Szita Károly polgármester részvételével. A remények szerint hamarosan egy vadonatúj sportközpont is épül majd Kaposváron. 

Az olimpiai bajnok Bene Ferencről elnevezett kaposvári futball akadémián már készül az új centerpálya, valamint egy műfüves tesztpálya, de a klubvezetők nem elégednek meg ennyivel.

„Egy jelenleg iparterületként funkcionáló pályát szeretnénk megvásárolni a TAO-források segítségével, és ott egy ugyanolyan sportközpontot kialakítani, ami már a város másik részén, a Cseri úton megvalósult, illetve napjainkban felújítás alatt áll” – jelentette be Horváth Miklós egyesületi elnök, aki hozzátette#!# a város egy kollégiumot is az akadémia rendelkezésére bocsát, illetve a korszerű, minden igényt kielégítő orvosi háttér megteremtésén is fáradoznak. 
A kaposvári egyike az ország hat futballakadémiájának, és a jövőben is szeretné megőrizni a helyét az élvonalban. A somogyiak tavaly 200 millió forintot kaptak a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, emellett 120 millió forintot nyertek a TAO-pályázaton, és az idén is bízhatnak a nagy összegű támogatásban. 
Az utánpótlás sikere a felnőtt csapat stabil élvonalbeli szereplésének egyik záloga – hangzott el a tervekről és a célokról tartott tájékoztatón, a Rákóczi Stadionban. 
„Kaposváron mindig szerethető csapatok voltak – fogalmazott Szita Károly polgármester. – A mostani is egy szerethető csapat, és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az utánpótlás-nevelésünk olyan, hogy a magyar NB I-nek 23 játékost adtunk az elmúlt években.” 
Így például az NB I legjobbjának választott Szakály Péter is Kaposvárról szerződött Debrecenbe. A Rákóczi a nyáron immár a kilencedik idényét kezdheti meg az élvonalban, de még kérdés, hogy ki lesz a csapat vezetőedzője a távozó Sisa Tibor helyett.