A tabella első feléhez tartozó Gyirmót FC Győr otthonában szólították pályára csapatunkat a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában. Együttesünk végül értékes ponttal távozott a kisalföldi csapat otthonából.

 

Nem várt könnyű összecsapás együttesünkre, hiszen ebben a szezonban még senkinek sem sikerült hazai környezetben legyőzni a Gyirmótot. A hazaiak ennek megfelelően kezdték a mérkőzést, hiszen Varga Barnabás révén már a második percben nagy helyzetet alakítottak ki, de ezt a támadó elpuskázta. A folytatásban azonban már nem igazán tudta feltörni csapatunk stabil, fegyelmezett védekezését a hazai gárda. Az újabb nagy helyzetre egészen a szünet előtti percekig kellett, de ekkor már a hazaiak kapuja forgott veszélyben, hiszen Balázs Zsolt vette célba azt egy egyéni akciót után, de Hársfalvi András kapus mentett. Pogacsics Krisztiánnak is be kellett mutatnia egy bravúrt még a fordulás előtt, hiszen egy szöglet utáni kifejelt labdát Vass Ádám kapásból rúgott vissza, de kapusunk védte a lövést.

A második játékrészben jobbára küzdelem dominált, egyik fél sem tudott ziccereket kidolgozni, így gólnélküli döntetlennel zárult a mérkőzés, amellyel talán csapatunk lehet elégedettebb.

 

Gyirmót FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 0–0
Gyirmót, Alcufer Stadion, 500 néző. V.: Oláh (Kulman, Ország).
Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major, Hudák D., Széles, Szegi – Nagy P., Vass Á., Szatmári I. – Varga B. (Herjeczki, 72. p.), Simon A. (Hajdú Á., 86. p.), Heffler N. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Ur, Nagy T., Varjas Z. – Nagy J., Szakály A., Gál, Szabó B., Vachtler – Balázs Zs. (Andric, 69. p.), Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter.
Sárga lap: Szakály A. (82. p.), Andric (91. p.).