Elmaradt a NB I 28. fordulójában a ma 18 órára tervezezett KTE-Ereco – Rákóczi FC bajnoki mérkőzés. Kecskeméten egész nap zuhogott az eső, és a teljes játékteret víz borította. Kassai játékvezető többször is ellenőrizte a pálya állapotát, majd utoljára 18.05-kor úgy döntött, hogy a talaj alkalmatlan játékra.

A kecskemetite.hu beszámolója szerint a pályán több helyen állt a víz, több helyen is három-négy négyzetméteres tócsák alakultak ki, így a sérülés veszélye is fenn állt, a vizet a tűzoltók segítségével órák óta hiába próbáltak leszivattyúzni. A játékvezetők 17.30-kor tartottak pályabejárást, majd ezt követően úgy nyilatkoztak, 18 órakor újra megnézik, lehet-e mérkőzést rendezni a Széktói Stadionban. Kassai Viktor játékvezető az újabb pályabejárást követően játékra alkalmatlannak nyilvánította a játékteret, így a mérkőzés elmaradt.

A kesport.hu beszámolója szerint a két vezetőedző, Prukner László és Urbányi István részvételével lezajlott sajtótájékoztatón a szakemberek elmondták, úgy készültek, hogy meccset játszanak, de egy ilyen téttel bíró találkozót ilyen irreális körülmények között nem lehet lejátszani. Urbányi István hozzátette, elsősorban a tizenhatoson belüli területek a kritikusak, míg a vendégek mestere elmondta, hogy a játékvezető és a mérkőzés ellenőre folyamatosan tartotta a kapcsolatot a szövetség illetékeseivel, így hozták meg a döntést, amit mindketten elfogadnak. A hogyan továbbról az MLSZ versenybizottsága dönt majd.