Idei utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak az OTP Bank Liga 17. fordulójában a bajnok DVSC-TEVA otthonában lépnek pályára, a találkozó pénteken 17 órakor kezdődik. 

Ha az elmúlt hetek eredménylistáját nézzük, nem is lehet kérdéses, hogy ki nyeri a pénteki mérkőzést. A bajnok debreceniek ötből öt mérkőzést vesztettek a bajnokságban, a kaposváriak pedig hat összecsapásból négyet megnyertek, legutóbb pedig döntetlent játszottak a második helyen álló MTK-val. Persze, nem szabad ebből kiindulni, mert akkor akár kellemetlen meglepetés is érheti a társasságot. A Loki 25 pontjával így is harmadik a tabellán, a Rákóczi pedig 23 ponttal a hatodik helyen áll.

Prukner László legénysége az ősszel nagyszerűen teljesített idegenben, hiszen Kecskemétről, Diósgyőrből és Paksról is elhozta a bajnoki pontokat. A bajnok otthonában azonban nem lesz könnyű dolga a társaságnak. Kovács Olivér sárga lapjai, Hegedűs, Waltner, Posza és Okuka pedig sérülése miatt hiányzik majd a pályáról. 
– Ez a meccs nagyon fontos számunkra – mondta honlapunknak a Rákóczi szélsője, Balázs Benjámin. – Igen szoros a középmezőny, így egy győzelem sokat lendítene a helyzetünkön. Remélem, mindenki kellőképpen felkészül, és jó lenne úgy teljesíteni, hogy ha télen ránézünk a tabellára, az jól mutasson. Azt kell, hogy mondjam, hogy most több esélyünk van, mint szokott lenni idegenben, és megpróbálunk ezzel élni. 
Balázs Benjámin a pénteki bajnoki után sem vonul téli pihenőre, ugyanis egyhetes edzőtábor vár rá Egyiptomban, a ligaválogatottal. 
– Nem ért váratlanul a meghívás, de nagyon örültem neki. Megpróbálok helytállni, odafigyelni, és meglátjuk, mi jön ki belőle – tette hozzá a játékos. 
A Debrecen-Rákóczi találkozó pénteken 17 órakor kezdődik. A mérkőzésről online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes hírportál.