Bármilyen furcsa, szombaton mindössze negyedszer találkozik Siófokon élvonalbeli találkozón a hazai gárda a kaposváriakkal. Az újonc Balaton-partiak és a Sisa-legénység is jól kezdte a szezont, így remek mérkőzésre van kilátás. Oláh nem biztos, hogy felépül a hétvégére, ám a Haladás elleni győztes gárdából szinte mindenki rendelkezésre áll.

Derbi Somogyban. Próbáljuk kerülni a közhelyeket, hogy minden meccs más, meg hogy csak ez is egy a sok közül, és hát ez a Siófok meg Kaposvár már nem a régi, és kevesebb a játékosok kötődése is, aztán a profi futballistának mindegy, hol lép pályára, de ettől még igaz#!# a két csapat mérkőzése mindig egyedi légkörű, tudja ezt a messziről jött ember is.
– Valóban messziről jött ember vagyok, de tudom, mit jelent a derbi, mert volt már részem egypárban, a Siófok és a Kaposvár igazi szomszédvár, nehéz mérkőzés lesz, de talán fel tudom tüzelni a fiúkat és ez meg is látszik majd a mérkőzésen – mondta Sisa Tibor vezetőedző.

Házi Lászlónak több a szép emléke a Siófokkal kapcsolatban, mint a kellemetlen, de úgy véli, rendkívül masszív csapatot kell majd megbontani a rangadón.

– Igen, ez mindig különleges mérkőzés lesz, remélem, hogy sok néző előtt, megéltem már pár ilyet, abban bízom, hogy sikerül tartani a jó formánkat, a Siófok nagyon szervezetten védekező, masszív csapat, és az edzőjük jól rakta össze a gárdát, jó szellemű és összeszokott csapatról van szó – mondta Házi László kapusedző.

Az elmúlt napokban kreált Oláh-ügy lassan véget ér, a régi sérültek mellett ő sem biztos, hogy játszik a hétvégén, kérdéses Kovácsevics és Pavlovic játéka is, a többiek apróbb bajokkal küzdenek, de a tréner miatt ettől nem kell megijedni.

– Hát sajnos mindig van sérülés, én azt szoktam mondani, és nem is szégyellem#!# senki ne jöjjön le úgy NB I-es mérkőzés után a pályáról, hogy nem fáj a lába… Ez egy ilyen sportág, oda kell tenni magát mindenkinek, meg is lehet sérülni, persze nem szándékosan. A sakk az a sportág, ahol nehezen rúgják meg az embert, itt igen, tehát ez egy elvárandó dolog – tette hozzá Sisa Tibor.

A találkozó szombaton 19 órakor kezdődik, a kapos.hu és a sonline.hu internetes portálon élő közvetítésben számolunk be a mérkőzés alakulásáról.

Nagyon várják a Rákóczit Siófokon

Ismét NB I-es megyei futballrangadóra készülnek Siófokon. A Balaton-partiak egy év szünet után újra elfoglalták helyüket a magyar labdarúgás élvonalában, és már a 4. fordulóban megmérkőzhetnek somogyi riválisukkal, a Kaposvári Rákóczival. Horváth Károly szakmai igazgató bizakodó, és azt mondja#!# ha a szerencse végre a fiúk mellé áll, összejöhet a titkon remélt győzelem is.

Június közepén még ünnepeltek Siófokon, napjainkban viszont már nehezebb feladatokat kell megoldania a Balaton-parti futballcsapatnak. A fiúk kellemes meglepetésre jutottak vissza az élvonalba, és szeretnének megkapaszkodni az elit mezőnyben.

– Menet közben alakult úgy, hogy újra NB I-esek lehetünk. És szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, hogy újra itt vagyunk – mondta László András siófoki csapatkapitány.
A szakmai stáb és a játékos-keret tagjai is jól tudják#!# az NB I és az NB II között nagy a különbség.
– Az én szempontomból ismerős a közeg, éveken át dolgoztam vezetőként itt, ismerem a körülményeket. A csapatomnak át kell állni az NB I ritmusára. Abban különbözik, hogy jobb egyéni képességű játékosok vannak és gyorsabb a játék – fogalmazott Horváth Károly szakmai igazgató.
A fiúk az új évad első mérkőzésein sem játszottak alárendelt szerepet, de egyelőre kifelé pattan a labda a kapufáról és nem befelé. A reális kép kialakításához legalább 5-6 meccset le kell játszani. A közönség viszont újra a csapat mellé állt.
– Teljes mértékben magunk mögött érezzük a város gondoskodását, és Siófokon újra társadalmi esemény lett a labdarúgás. Reméljük, ez hosszú időn keresztül fent áll majd – tette hozzá Horváth.
A kék-sárgák most a megyei rangadóra készülnek, és nagyon bizakodnak. A szakvezetés célja, hogy levegye a plusz terhet a labdarúgókról, így Horváth Károly csak annyit mondott#!# ez a meccs is csak egy lesz a sok közül. Még akkor is, ha a két somogyi együttes szurkolótábora ezt másképpen gondolja…