Nem született gól a labdarúgó élvonal somogyi rangadóján. A Siófok és a Rákóczi felejthető kilencven perc végén gazdagodott egy-egy ponttal. A kaposváriak többet birtokolták a labdát, az igazán nagy helyzeteket azonban a Balaton-partiak hagyták ki.

Remek időben, békés hangulatban várták a szurkolók a labdarúgó NB I. somogyi rangadóját. A két együttes az első percekben még csak ismerkedett egymással a gyepen, aztán a 11. percben egy gyors és formás siófoki támadás végén Thiago passzolt Sowunmihoz, aki visszaadta a labdát társának, Thiago pedig óriási helyzetben, hat méterről a kimozduló Kovácsba rúgta a labdát. Két perccel később, a túloldalon Kulcsár 22 méteres szabadrúgását fogta szépen a hazai kapus.

A 19. percben Szepessy tört kapura egy labdaszerzés után, majd a kapu torkában, Graszl szorításában elesett. A játékvezető műesésért sárga lapot adott neki. Ezután hosszú perceken át nem történt semmi említésre méltó#!# a kaposváriak szorgalmasan ívelték előre a labdákat, de az elől lévők nem tudtak semmit sem kezdeni ezekkel a lehetőségekkel. Ráadásul mindkét csapat sok labdát eladott, így a hibák miatt is bosszankodhatott a két szurkolótábor.

A 34. percben Ludánszki bal oldali szöglete után kis híján gólt lőtt a Siófok, a labda azonban a bizonytalan Kovács és Novák előtt is elsuhant. Szerencséje volt a Kaposvárnak. Hat perccel később Novák ívelt a kaposvári kapu elé. Kovács kapus érthetetlen módon nem jött ki a labdára, így a játékszer Sowunmihoz került, aki megcélozta a kaput, de a zöld-fehérek hálóőre javított#!# szépen mentett szögletre.

A szünetben Sisa tréner cserélt#!# a visszafogottan teljesítő Szepessy helyett a sérüléséből felépült Oláh Lórántot küldte csatába. A második félidő első perceiben is a mezőnyben gyűrték egymást a mérkőző felek. Helyzet egyik oldalon sem alakult ki, viszont sok volt a hiba és az apró szabálytalanság. Inkább a küzdelem dominált, mint a jó játék.

Az 57. percben aztán Ludánszki jobb oldali szöglete után Fehér csúsztatta kapura a labdát, Kovács nagy bravúrral ütötte ki a bal alsóba tartó játékszert. Ezután megint mezőnyjáték következett, és már-már egy-egy jó beadásnak vagy bátortalan lövésnek is örülnünk kellett. A két szakvezető cserékkel próbált frissíteni csapatán, több-kevesebb sikerrel.

A 79. percben a csereként beállt Peric két szép csel után jobbal, 7 méterről lőtt, de nem találta el a kaput. Az utolsó tíz percben megélénkült a játék, a kaposváriak a hajrában nagy erőket mozgósítottak a győztes gól megszerzéséért. Bognár játékvezető engedte a kemény küzdelmet, így legalább – viszonylag – folyamatos volt a játék. Balázst viszont gyanús körülmények között választották el a labdától a tizenhatoson belül, ám Bognár akkor is továbbot intett.

A küzdelmes kilencven perc végül 0-0-s döntetlennel ért véget. Jobb híján nézzük a pozitívumokat. A Rákóczi idegenben szerzett pontot, a Siófok pedig hazai pályán továbbra is őrzi a veretlenségét.

Ennél azért többre számítottunk…

BFC Siófok – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Siófok, 2500 néző. V.#!# Bognár T.
Siófok#!# Molnár – Mogyorósi, Graszl, Fehér, Novák – Ludánszki, Kocsis – Thiago (Csermelyi, 78.), Kecskés (Lukács, 66.), Délczeg (Roni, 66.) – Sowunmi. Szakmai igazgató#!# Horváth Károly
Rákóczi FC#!# Kovács – Okuka, Grúz, Zsók, Gujic – Balázs B., Pedro – Pavlovic (Hegedűs D., 67.), Kulcsár (Peric, 76.), Jawad – Szepessy (Oláh, a szünetben). Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Sárga lap#!# Szepessy (19.), Okuka (71.), Oláh (88.), Hegedűs D. (91.)