Pénteken a felkészülési időszak újabb hetét zárta le a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak a hétvégi pihenő után hétfőn délután álltak újra edzésbe, és ezen a héten már előkészületi mérkőzések is szerepelnek a programban.

– A múlt hét vegyes volt#!# a fizikai edzések mellett különböző játékok is helyet kaptak az edzések programjában, mert szerettem volna felmérni a futballistáink játékkészségét – kezdte Prukner László vezetőedző. – Az előttünk álló héten már taktikai dolgokról is kellene beszélni, és jó néhány olyan dolog van, amit gyakorolni kellene, de ebben az időjárási helyzetben nagyon nehéz tervezni. Még nem tudjuk, hogy egy vagy két edzést tartsunk egy nap, hiszen lehet, hogy két tréninggel nagyobb kárt okoznánk. A szervezetnek nagyon megterhelő a kánikulában edzeni. Egy biztos#!# a héten már edzőmeccseket is játszunk. Szerdán egy horvát csapattal találkozunk, pénteken délután pedig a szombathelyi Király Kupán lépünk pályára. Ezt követi hétfőn az izraeli Maccabi Netanya elleni összecsapás. Egy hét alatt tehát három mérkőzés vár ránk, így elosztom majd a keret tagjait, és vegyes csapatokkal játszunk majd. Fontos, hogy lássam, ki mire képes, és kik tudnak egymás mellett összhangban teljesíteni a pályán. Ezután próbáljuk meg összerakni a csapatot.

A szakember hozzátette#!# jelenleg két próbajátékos élvezi a Rákóczi vendégszeretetét, egy külföldi és egy magyar. A keret kialakításában egyébként még több a kérdőjel akad, de a remények szerint a héten megszületik a végleges döntés az NB II-es együttessel kapcsolatban. A klub ezután tudja részletesebben tájékoztatni a közvéleményt arról, hogy kiket láthatunk majd zöld-fehérben az őszi szezonban.