A nyári pihenő után edzésbe álltak a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia növendékei. A Kaposvári Rákóczi utánpótlását továbbra is nyolc korosztályos együttes alkotja, és a fiúk szeretnének minden téren előrelépni az új szezonban. A 18 és a 16 éves korosztály az élvonalban indulhat, a 19 és a 17 évesek célja pedig a feljutás lesz. Az egyesület munkáját a jövőben Botos Antal fogja össze szakmai igazgatóként. Az ifjú futballisták már a jövő héten pályára lépnek#!# részt vesznek a hagyományos Ifjúsági futballfesztiválon. 

Botos Antal megérkezett, és a remények szerint ezzel egy új fejezet kezdődik a kaposvári labdarúgó utánpótlás-nevelésben. A tapasztalt szakember korábban a győri és a pécsi utánpótlásban is dolgozott. Úgy gondolja#!# fontosak az alapok és lényeges feladat, hogy a felnőtt csapatnak folyamatosan biztosítsák a megfelelő játékos-anyagot. 
„Kaptam egy nagyon megtisztelő hívást a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiára, amit nagy örömmel fogadtam el, mert a városnak és az akadémiának is komoly tervei vannak, és azt látom, hogy itt nagyon szépen lehet dolgozni. Sajnos most kiesett az U17 és az, U19, így most az a legfontosabb, hogy ők azonnal visszakerüljenek az első osztályba, mert csak így lehet minőségi játékosokat nevelni vagy idehozni, akik erősítést jelenthetnek majd a játékos-piacon ugyanúgy, mint a kaposvári felnőtt labdarúgásban” – mondta Botos Antal.  
A Cseri úton nem csak az új szakmai igazgató várja nagy izgalommal az új évadot. Az akadémia csapatai egymás után álltak munkába a héten. A 18 évesekre komoly feladat vár augusztustól. 
„Mi nem kezdjük újra a munkát, mert lényegében együtt maradtunk, és az U18-as NB I-ben játszunk majd ugyanúgy a Honvéddal, Fradival, Debrecennel. Egyben maradt a csapatunk, és remélem, az a fejlődés, ami a tavasz második felében látható volt, nem szakad meg, és így lendületből mehetünk tovább. A jövő héten, a fesztivál során játszunk 4-5 mérkőzéseket, majd edzések következnek, és edzőmérkőzéseket játszunk megyei felnőtt csapatokkal, illetve hozzánk hasonló együttesekkel, Péccsel, Kozármislennyel, Szekszárddal” – fogalmazott Bőzsöny János edző.  
Tehát már a jövő hétre is jut mérkőzés bőven#!# a Rákóczi utánpótlása is részt vesz a 7. Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon. 
„Szerintem nagyon jó ez a fesztivál, legalább megtudjuk, hol tartanak a külföldiek és hol tartunk mi, és persze elvárás, hogy minél jobban teljesítsünk” – hallhattuk Vaszilkó Dániel csapatkapitánytól.  
A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia növendékei tavaly két aranyérmet szereztek#!# a 17 és a 18 éves korosztály menetelt az első helyig. Ha minden a terve szerint alakul, a kaposváriak a jövő héten is labdába rúghatnak az erős nemzetközi mezőnyben.