Megszakadt a rossz idegenbeli sorozat: csapatunk öt gólt lőve győzött a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő otthonában az NB III. Nyugati csoportjának 19. fordulójában.

 

Az utolsó előtti helyen álló Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő otthonában próbálta megszakítani a rossz idegenbeli sorozatát csapatunk. Szakmai stábunk különböző okok miatt több alapemberre sem számíthatott, de így is egyértelműen a három pont megszerzésé volt a cél. Labdarúgóink ennek fényében kezdték az összecsapást. A fölénynek pedig tíz perc elteltével meglett az eredménye, hiszen csapatunk Kondor Kristóf révén megszerezte a vezetést. Már a támadás is megérdemelte a gólt, hiszen Balog Alex remekül készítette le lövésre a labdát Mayer Milánnak, akinek jobb alsóba tartó, lapos löketét még bravúrral védte Steer Bence. A kipattanót Pintér Norbert szedte össze, s emelte vissza középre a labdát, melyet Kondor Kristóf öt méterről fejelt a jobb felsőbe. A kapu mögött álló ultráink nagy örömére. A gól után fokozatosan lett egyre rosszabb a pálya talaja, hiszen egy másodpercre sem csendesedett a meccs pillanatában kezdődött felhőszakadás. Az egyre rosszabb talajjal mit sem törődve csapatunk a szünetig tovább növelte előnyét. Előbb egy cselsorozat után Balog Alex vette célba a kapu jobb oldalát, Steer Bence azonban újabb bravúrral mentett szögletre, ami után már ő is tehetetlen volt. Pintér Norbert sarokrúgására ugyanis Harsányi Dániel érkezett nagy lendülettel, s egyből lőtt a kapu közepébe. A hazaiak még fel sem ébredtek a bekapott gól után, máris jött a következő: Mayer Milán óriási erővel, ballal irtózatosan nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe nagyjából huszonöt méterről.

A második félidő elején Steer Bence ezúttal Balog Alex közeli lövésénél mutatott be újabb bravúrt, majd az utolsó fél órába lépve Pintér Norbert közeli fejesét is fogta a hazaiak kapusa. Csapatunk a jobb szélen rendre veszélyt tudott teremteni ebben a játékrészben is, de hiába a sok nagy lehetőség a negyedik gól csak a hajrában született meg. Ekkor Eleven Edvin csapta be emberét a tizenhatoson belül, majd önzetlenül tálalt az érkező Pintér Norbert elé, aki hat méterről passzolt a kapuba. Az utolsó percekben a hazaik is összehozták a szépítő találatot: egy szabadrúgás után Wágner Richárdnak fejelték le a labdát, aki közelről passzolt a kapu bal oldalába. A négygólos siker azonban megmaradt, hiszen szinte a lefújás pillanatában János Norbert húsz méteres átlövése kötött ki a bal alsóban.

Nagy Tamás: – Elsősorban az kellett a sikerhez, hogy a srácok jó felfogásban játszottak, győzni akartak és tudták, hogy ehhez mit kell tenniük a pályán. Egyénileg és csapatként is megoldották az előttük álló feladatott, nagyon sok helyzetet alakítottak ki, a játék minden elemében jobbak voltak és ilyen arányban is megérdemelt a győzelem. Azt terveztük, hogy legalább az első tizenkettőben legyünk az őszi fordulók után, ez sikerült. A vonalat azonban még nem szabad meghúzni, hiszen lesz egy előrehozott mérkőzés. Ezen nem mi leszünk az esélyesek, de ez a győzelem erőt kell, hogy adjon.

 

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Kaposvári Rákóczi FC 1–5 (0–3)

Agárd, Parkerdő, 70 néző. V.: Szalai L. (Szarvas, Gergely).

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Steer – Mód, Bika, Koronczi, Falusy – Földesi, Szabó B. – Gere, Kökény (Tajti B., a szünetben), Balogh B. (Czinklin, a szünetben) – Wágner. Vezetőedző: Helm András.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Lakatos G., Gál, Zólyomi – Mayer M., Balog A. (János N., a 68. percben) – Kondor, Szederkényi (Palkovics, az 57. percben), Orsós T. (Eleven, a 72. percben) – Pintér N. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Wágner (a 84. percben), illetve Kondor (a 10. percben), Harsányi (a 41. percben), Mayer M. (a 43. percben), Pintér N. (a 80. percben), János N. (a 91. percben).

Sárga lap: Mód (az 59. percben), Czinklin (a 69. percben), Koronczi (a 87. percben), illetve János N. (a 83. percben).